Una jornada per aclarir dubtes sobre l’epilèpsia a pacients i familiars

Vall d’Hebron va acollir ahir una jornada per aclarir els principals dubtes que tenen els pacients amb epilèpsia, així com els seus familiars. Durant aquesta jornada, es va parlar dels trastorns de l’estat d’ànim que pateixen els pacients i de consells per a les dones que pateixen epilèpsia i es volen quedar embarassades, entre altres temes.

23/05/2018

Avui 24 de maig se celebra el Dia Nacional de l’Epilèpsia, una patologia que pateixen més de 700.000 persones a l’Estat. Després de les migranyes, l’epilèpsia és la segona malaltia neurològica més freqüent. S’estima que cada any uns 3.000 pacients es visiten al nostre centre per aquest motiu.

Per tal d’oferir informació sobre aquesta malaltia, Vall d’Hebron va celebrar ahir la “IV Jornada de Portes Obertes per a Pacients amb Epilèpsia i Familiars”. Va ser un esdeveniment on pacients i familiars van poder preguntar als experts de Vall d’Hebron sobre els seus principals dubtes, queixes de memòria (que es pot veure afectada per aquesta patologia), trastorns d’ànim, problemes laborals, etc.

Durant la jornada, la Dra. Amanda Rodríguez, del Servei de Psiquiatria de Vall d’Hebron, va parlar sobre l’ansietat, la depressió i els trastorns del comportament que poden estar associats a aquesta malaltia neurològica. Els pacients amb epilèpsia tenen més risc de patir depressió que la població general.

Tanmateix, un altre dels temes que s’ha tractat durant la jornada és el de l’embaràs i l’epilèpsia, ja que hi ha fàrmacs contra aquesta patologia que generen preocupació entre les dones que es volen quedar embarassades o que ja ho estan. D’aquesta manera, la Dra. Laura Abraira del Fresno, del Servei de Neurologia de Vall d’Hebron, va poder aclarir les principals inquietuds sobre aquest tema.

Finalment, el Dr. Gonzalo Mazuela, va parlar sobre el monitoratge de l’epilèpsia. Actualment, per tal de fer seguiment dels pacients, es fan servir uns dispositius vestibles. El Dr. Mazuela va explicar quin és el grau d’eficàcia d’aquests dispositius.  

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.