Vall d’Hebron organitza la IX edició del Curs d’actualització en diagnòstic prenatal

L’objectiu del curs ha estat abordar en profunditat la identificació de patologies que poden aparèixer a la gestació i donar eines obstètriques als professionals.

08/01/2020

El Servei d’Obstetrícia i Ginecologia ha organitzat la IX edició del Curs d’actualització en diagnòstic prenatal dirigit a obstetres, amb l’objectiu d’acostar-los els últims avenços obstètrics i amb la voluntat de reflectir els diferents escenaris en què es poden trobar en un procés de gestació. Les seves coordinadores són dues professionals del centre: la Dra. María Ángeles Sánchez-Duran, de la Unitat de Diagnòstic Prenatal del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia, i la Dra. Irene Valenzuela, de l’àrea Genètica Clínica i Molecular.

Un dels objectius primordials que les doctores han plantejat és l’actualització d’un eix vertebrador del diagnòstic prenatal: la tècnica ecogràfica, a través de la qual es pot observar amb detall la morfologia facial del fetus i definir si pateix malformacions dismorfològiques.

La Dra. Valenzuela recalca la importància d’estar “constantment actualitzat” per poder donar una resposta fent ús de recursos diferents. És per aquest motiu que la base d’aquest curs és “transmetre a l’especialista tant les millores tècniques com la capacitat d’adaptar-se a les noves tecnologies”.

Per tal d’abordar aquests objectius, el curs s’ha estructurat a través de classes magistrals interactives, amb una part de teoria, i el plantejament d’un cas real per solucionar. La Dra. Valenzuela afirma que l’essència i la filosofia del curs radica en “ser el més acurats possibles en el diagnòstic, fer un bon ús de les tècniques i així tenir una resposta més acurada”.

La Dra. Valenzuela remarca que és fonamental “arribar ràpidament a un diagnòstic quan el fetus té una malformació i així valorar les possibles implicacions. Volem intentar dotar amb més eines al professional perquè pugui donar resposta al que està passant”. Paral·lelament, el curs també ha proposat un taller de proves invasives amb ventres simulats que simulen la sensació real d’estar punxant a un pacient.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.