El cirurgià toràcic més reconegut del món ens ha ensenyat la seva tècnica innovadora per al càncer de pulmó

És la primera vegada que el Dr. González Rivas ve a Catalunya a ensenyar aquesta tècnica, que permet operar amb una sola incisió.

18/02/2020

El cirurgià toràcic més reconegut del món, el Dr. Diego González Rivas, ha fet una masterclass per ensenyar la tècnica de VATS uniportal, una tècnica revolucionària dissenyada per ell mateix que permet operar el càncer de pulmó mitjançant una única incisió. És la primera vegada que el Dr. González Rivas ve a Catalunya a ensenyar aquesta tècnica, motiu pel qual Vall d’Hebron ha convidat a la masterclass tots els cirurgians toràcics i residents d’aquesta especialitat de Catalunya que volguessin aprendre-la de primera mà.

La masterclass ha constat d’una breu introducció teòrica seguida de dos casos clínics amb cirurgies en directe, realitzades mitjançant la tècnica VATS uniportal. Les dues cirurgies han estat retransmeses en directe amb alta definició en una sala habilitada per poder tenir una discussió interactiva amb el Dr. González Rivas mentre realitzava l’operació. A la sala s’hi han reunit fins a 20 cirurgians toràcics de tot el país.

“Comptar amb la visita del Dr. González Rivas és una oportunitat per implementar i consolidar noves tècniques quirúrgiques menys invasives per als nostres pacients”, afirma el Dr. Alberto Jauregui, cap del Servei de Cirurgia Toràcica. “Si fem una intervenció menys invasiva mantenint els bons resultats oncològics, els pacients tenen menys temps d'hospitalització, una recuperació més ràpida i un retorn a la seva rutina habitual amb una bona qualitat de vida.”, afegeix el cirurgià.

Nascut a A Corunya, el Dr. Diego González Rivas és cirurgià toràcic de l’Hospital de A Coruña i creador de la tècnica VATS uniportal (2010). A més, és el director del programa d’entrenament de VATS uniportal al Shanghai Pulmonary Hospital, el centre amb més casos diaris a nivell mundial de cirurgia toràcica. Així mateix, és expert en l’abordatge subxifoideu i ha contribuït recentment en el desenvolupament del sistema robòtic da Vinci uniportal específic per a aquest accés.

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.