El cirurgià toràcic més reconegut del món ens ha ensenyat la seva tècnica innovadora per al càncer de pulmó

És la primera vegada que el Dr. González Rivas ve a Catalunya a ensenyar aquesta tècnica, que permet operar amb una sola incisió.

18/02/2020

El cirurgià toràcic més reconegut del món, el Dr. Diego González Rivas, ha fet una masterclass per ensenyar la tècnica de VATS uniportal, una tècnica revolucionària dissenyada per ell mateix que permet operar el càncer de pulmó mitjançant una única incisió. És la primera vegada que el Dr. González Rivas ve a Catalunya a ensenyar aquesta tècnica, motiu pel qual Vall d’Hebron ha convidat a la masterclass tots els cirurgians toràcics i residents d’aquesta especialitat de Catalunya que volguessin aprendre-la de primera mà.

La masterclass ha constat d’una breu introducció teòrica seguida de dos casos clínics amb cirurgies en directe, realitzades mitjançant la tècnica VATS uniportal. Les dues cirurgies han estat retransmeses en directe amb alta definició en una sala habilitada per poder tenir una discussió interactiva amb el Dr. González Rivas mentre realitzava l’operació. A la sala s’hi han reunit fins a 20 cirurgians toràcics de tot el país.

“Comptar amb la visita del Dr. González Rivas és una oportunitat per implementar i consolidar noves tècniques quirúrgiques menys invasives per als nostres pacients”, afirma el Dr. Alberto Jauregui, cap del Servei de Cirurgia Toràcica. “Si fem una intervenció menys invasiva mantenint els bons resultats oncològics, els pacients tenen menys temps d'hospitalització, una recuperació més ràpida i un retorn a la seva rutina habitual amb una bona qualitat de vida.”, afegeix el cirurgià.

Nascut a A Corunya, el Dr. Diego González Rivas és cirurgià toràcic de l’Hospital de A Coruña i creador de la tècnica VATS uniportal (2010). A més, és el director del programa d’entrenament de VATS uniportal al Shanghai Pulmonary Hospital, el centre amb més casos diaris a nivell mundial de cirurgia toràcica. Així mateix, és expert en l’abordatge subxifoideu i ha contribuït recentment en el desenvolupament del sistema robòtic da Vinci uniportal específic per a aquest accés.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.