Vall d’Hebron habilitarà més de 300 llits d’UCI per a pacients crítics amb COVID-19

La capacitat per atendre pacients crítics és una de las claus per donar resposta a l’augment de persones que pateixen la COVID-19.

31/03/2020

Vall d’Hebron està realitzant una important tasca per donar resposta a la pandèmia del coronavirus. En dues setmanes, ja s’ha passat dels 56 llits de l’UCI a 222 llits per a pacients crítics. D’aquests, 196 estan dedicats a pacients amb COVID-19 crítics, ja siguin adults com gestants, pediàtrics o nounats. A més, continuem treballant per habilitar nous llits, i en les properes dues setmanes disposarem de 108 llits de crítics més.

Aquest procés s’ha dut a terme reconvertint altres unitats com Reanimació o Recuperació Pre i Post Anestèsica (URPA) en UCIs i habilitant nous espais (com l’antiga UCI, en desús fins ara, l’espai de Simulació o la nova àrea d‘Hemodiàlisi) per acollir més llits.

A més, continuen funcionant els espais per atendre pacients adults amb altres patologies crítiques que no siguin coronavirus com ara cremats, ictus, politraumàtics, infarts (26 llits ampliables a 33) i l’UCI pediàtrica i Neonatal, que no han disminuït la seva capacitat.

Es tracta d’un total de 330 llits d’UCI que serviran per atendre més pacients crítics amb COVID-19 i altres pacients que requereixin cures intensives.

Vall d’Hebron és centre de tractament de malalt COVID adult, pediàtric i neonatal i ha estat designat pel Departament de Salut centre de referència de Catalunya per a les gestants amb coronavirus que necessitin ingrés.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.