Vall d’Hebron habilitarà més de 300 llits d’UCI per a pacients crítics amb COVID-19

La capacitat per atendre pacients crítics és una de las claus per donar resposta a l’augment de persones que pateixen la COVID-19.

31/03/2020

Vall d’Hebron està realitzant una important tasca per donar resposta a la pandèmia del coronavirus. En dues setmanes, ja s’ha passat dels 56 llits de l’UCI a 222 llits per a pacients crítics. D’aquests, 196 estan dedicats a pacients amb COVID-19 crítics, ja siguin adults com gestants, pediàtrics o nounats. A més, continuem treballant per habilitar nous llits, i en les properes dues setmanes disposarem de 108 llits de crítics més.

Aquest procés s’ha dut a terme reconvertint altres unitats com Reanimació o Recuperació Pre i Post Anestèsica (URPA) en UCIs i habilitant nous espais (com l’antiga UCI, en desús fins ara, l’espai de Simulació o la nova àrea d‘Hemodiàlisi) per acollir més llits.

A més, continuen funcionant els espais per atendre pacients adults amb altres patologies crítiques que no siguin coronavirus com ara cremats, ictus, politraumàtics, infarts (26 llits ampliables a 33) i l’UCI pediàtrica i Neonatal, que no han disminuït la seva capacitat.

Es tracta d’un total de 330 llits d’UCI que serviran per atendre més pacients crítics amb COVID-19 i altres pacients que requereixin cures intensives.

Vall d’Hebron és centre de tractament de malalt COVID adult, pediàtric i neonatal i ha estat designat pel Departament de Salut centre de referència de Catalunya per a les gestants amb coronavirus que necessitin ingrés.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.