Hem editat una guia per ajudar els pacients que s’han d’operar del pulmó a entendre bé la cirurgia i les cures prèvies i posteriors

La guia és molt visual i pràctica, conté moltes il·lustracions que ajuden la persona a entendre bé el procediment i la tècnica que s’utilitzarà.

16/06/2020

La cirurgia de pulmó és un tipus de cirurgia complexa, i per aquest motiu és molt important que el pacient tingui tota la informació possible, tant de l’operació en si com de les cures que necessitarà abans i després. Per aquest motiu, Vall d’Hebron ha editat una guia, en format llibret, que ja s’entrega a tots els pacients que han de ser operats del pulmó.

La majoria dels pacients que han de fer-se aquesta intervenció són d’edat avançada. “Quan els citem a la consulta per informar-los de la necessitat d’operar-se, entren en un estat d’angoixa elevat. Totes les cirurgies generen un sentiment de por al pacient”, explica el Dr. Alberto Jauregui, cap del Servei de Cirurgia Toràcica. Per aquest motiu, el Servei va prendre la iniciativa d’editar aquesta guia, que ajudarà a explicar al pacient quines cures ha de tenir abans de ser intervingut, com serà l’operació, què passarà després i com s’hauran de cuidar en el postoperatori. “Volem que els pacients coneguin el procés de la cirurgia de pulmó. Conèixer el camí el fa més fàcil”, assegura el Dr. Alberto Jauregui.

Es preveuen entregar gairebé 200 guies a l’any, que són el nombre de pacients que operen del pulmó anualment els professionals del Servei de Cirurgia Toràcica. Tot i que la gran majoria de les cirurgies de pulmó es deuen a un càncer, la guia serveix per a totes les patologies que necessiten aquesta intervenció. La guia és molt visual i pràctica, conté moltes il·lustracions que ajuden la persona a entendre bé el procediment i la tècnica que s’utilitzarà. També dona consells per fer una bona recuperació, dona recomanacions per tenir en compte un cop el pacient sigui a casa i incorpora les preguntes i respostes freqüents que acostumen a fer les persones abans i després de la intervenció. A més, el llenguatge és entenedor perquè sigui accessible per a tothom.

La guia s’ha editat en dues versions, catalana i castellana, i conté unes pàgines en blanc al final perquè el pacient pugui anotar-hi els dubtes que li poden sorgir durant la lectura i adreçar-los després al cirurgià o cirurgiana. Molts altres Serveis de l’Hospital han col·laborat en el contingut.

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.