Els professionals de l’UCI de Vall d’Hebron acompanyen un altre pacient COVID-19 en ECMO perquè gaudeixi del sol i de l’aire

Aquesta acció vol fer més humana l'assistència hospitalària procurant una atenció integral que contempli la vessant mèdica, física i emocional.

18/11/2020

Seguint la iniciativa de fa unes setmanes en què els professionals de l’UCI de Vall d’Hebron van acompanyar un pacient que feia 50 dies que estava connectat a l’ECMO fins a l’exterior de l’UCI per gaudir del sol i les vistes de Barcelona, s’ha tornat a fer una acció similar però encara més innovadora i beneficiosa: s’ha acompanyat un pacient connectat a l’ECMO des de fa dos mesos fins a l’exterior de l’Hospital.

Concretament, el pacient ha pogut baixar, amb l’ajuda i supervisió dels professionals, des de la planta 3 de l’Hospital General (on es troba la Unitat de Cures Intensives) fins a l’exterior de l’edifici, a peu de carrer, des d’on ha pogut gaudir del sol i de l’aire. Aquest pacient amb COVID-19 va estar un mes ingressat a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i després se’l va traslladar a Vall d’Hebron perquè fos connectat a la màquina ECMO (oxigenació amb membrana extracorpòria), un sistema que s’utilitza en pacients molt crítics i que substitueix temporalment la funció del pulmó o cor i permet que els òrgans descansin, mentre la patologia de base es va curant.

Aquesta acció s’emmarca en l’aposta per la humanització de Vall d’Hebron, és a dir, fer més humana l'assistència hospitalària procurant una atenció integral que contempli la vessant mèdica, física i emocional, ajudant a cobrir en la mesura del possible les necessitats dels pacients. En aquest cas, poder gaudir del sol i de l’aire directament a la pell després de més de tres mesos sense sortir de l’UCI ha repercutit molt positivament en el seu estat psicoemocional.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.