Els professionals de l’UCI de Vall d’Hebron acompanyen un altre pacient COVID-19 en ECMO perquè gaudeixi del sol i de l’aire

Aquesta acció vol fer més humana l'assistència hospitalària procurant una atenció integral que contempli la vessant mèdica, física i emocional.

18/11/2020

Seguint la iniciativa de fa unes setmanes en què els professionals de l’UCI de Vall d’Hebron van acompanyar un pacient que feia 50 dies que estava connectat a l’ECMO fins a l’exterior de l’UCI per gaudir del sol i les vistes de Barcelona, s’ha tornat a fer una acció similar però encara més innovadora i beneficiosa: s’ha acompanyat un pacient connectat a l’ECMO des de fa dos mesos fins a l’exterior de l’Hospital.

Concretament, el pacient ha pogut baixar, amb l’ajuda i supervisió dels professionals, des de la planta 3 de l’Hospital General (on es troba la Unitat de Cures Intensives) fins a l’exterior de l’edifici, a peu de carrer, des d’on ha pogut gaudir del sol i de l’aire. Aquest pacient amb COVID-19 va estar un mes ingressat a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i després se’l va traslladar a Vall d’Hebron perquè fos connectat a la màquina ECMO (oxigenació amb membrana extracorpòria), un sistema que s’utilitza en pacients molt crítics i que substitueix temporalment la funció del pulmó o cor i permet que els òrgans descansin, mentre la patologia de base es va curant.

Aquesta acció s’emmarca en l’aposta per la humanització de Vall d’Hebron, és a dir, fer més humana l'assistència hospitalària procurant una atenció integral que contempli la vessant mèdica, física i emocional, ajudant a cobrir en la mesura del possible les necessitats dels pacients. En aquest cas, poder gaudir del sol i de l’aire directament a la pell després de més de tres mesos sense sortir de l’UCI ha repercutit molt positivament en el seu estat psicoemocional.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.