Seminari VHIR - Dr. Juan Miguel Rodríguez Gómez "Microbiota mamària i mastitis"

 
  Sala d'Actes, planta baixa - Hospital General —
31/05/2018
31/05/2018 -- From 15:30h to 17:00h
Organize :
Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)
Modality: Presencial
Share it:

Dr. Juan Miguel Rodríguez Gómez, Catedrático del Departamento de Nutrición, Bromatología y Tecnología de los Alimentos de la Facultad de Veterinaria de la Universidad Complutense de Madrid

La llet humana conté una microbiota pròpia, que es transfereix al lactant i que juga un paper rellevant en l'adquisició de la microbiota infantil. Diversos factors poden provocar una disbiosi de la microbiota mamària i conduir a una mastitis. La rellevància mèdica de les mastitis sol ser infravalorada; no obstant això, s'haurien de considerar un problema rellevant per a la salut pública atès que constitueixen la primera cuasa mèdica de deslletament precoç, impedint que la parella mare-fill rebi els beneficis de la lactància. Les mastitis es poden classificar en diversos grups segons la seva etiopatogènia, generalment força desconeguda excepte en els casos de mastitis agudes. La formació de biopel·lícules per part dels agents etiològics i la seva creixent resistència als antibiòtics ha provocat un augment en el nombre de casos amb un fracàs terapèutic o recurrents. En aquestes situacions, la modulació de la microbiota mamària podria ser una alternativa.

Neonatologia fcamba@vhebron.net

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.