Seminari VHIR - Dr. Juan Miguel Rodríguez Gómez "Microbiota mamària i mastitis"

 
  Sala d'Actes, planta baixa - Hospital General —
31/05/2018
31/05/2018 -- De 15:30h a 17:00h
Organitza :
Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)
Modalitat: Presencial
Comparteix-lo:

Dr. Juan Miguel Rodríguez Gómez, Catedrático del Departamento de Nutrición, Bromatología y Tecnología de los Alimentos de la Facultad de Veterinaria de la Universidad Complutense de Madrid

La llet humana conté una microbiota pròpia, que es transfereix al lactant i que juga un paper rellevant en l'adquisició de la microbiota infantil. Diversos factors poden provocar una disbiosi de la microbiota mamària i conduir a una mastitis. La rellevància mèdica de les mastitis sol ser infravalorada; no obstant això, s'haurien de considerar un problema rellevant per a la salut pública atès que constitueixen la primera cuasa mèdica de deslletament precoç, impedint que la parella mare-fill rebi els beneficis de la lactància. Les mastitis es poden classificar en diversos grups segons la seva etiopatogènia, generalment força desconeguda excepte en els casos de mastitis agudes. La formació de biopel·lícules per part dels agents etiològics i la seva creixent resistència als antibiòtics ha provocat un augment en el nombre de casos amb un fracàs terapèutic o recurrents. En aquestes situacions, la modulació de la microbiota mamària podria ser una alternativa.

Neonatologia fcamba@vhebron.net

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.