Webinar IRISCAT - Dr. Manuel Portero Otín "L'entrada cel.lular de SARS-CoV-2: una oportunitat terapèutica?"

 
  Activitat Online —
18/11/2020
18/11/2020 -- From 16:00h to 17:30h
Organize :
Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)
Modality: Presencial
Share it:

Dr. Manuel Portero-Otín, Investigador IRBLLeida. Profesor Universitat de Lleida. Lidera el projecte que estudia la capacitat de diferents compostos per a modular l’activitat o nivells d’ACE2 en diferents models cel·lulars. Investigador principal del projecte destinat a identificar i reduir l’activitat de les proteases humanes responsables de l’activació del trímer S del SARS-CoV-2

Webinar IRISCAT "L'entrada cel.lular de SARS-CoV-2: una oportunitat terapèutica?"

L'entrada del SARS-CoV-2 es caracteritza per la interacció amb el receptor cel.lular ACE2, al marge de la lisi de determinats dominis de la proteïna trimèrica S viral, desenvolupada per diverses peptidases cel.lulars i que es postulen com un dels mediadors del salt interespècie d'aquest coronavirus. Des de la fisiologia cel.lular d'aquests receptors membranals, presentarem diverses aproximacions desenvolupades en biologia cel.lular i mol.lecular destinades al coneixement d'aquesta interacció, i com pot esdevenir una oportunitat per al desenvolupament terapèutic.

CV: En Manuel Portero-Otín, membre  del Grup de Fisiopatologia Metabòlica, reconegut per la Generalitat, es Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Lleida el 1997. Està especialitzat en Envelliment, Fisiopatologia Endocrina i de la Neurodegeneració. Ha gaudit d'estades pre i postdoctorals al CWRU (Cleveland, OH, EUA), U Essex (Colchester, Regne Unit), INSERM (Tolosa, França), Icahn School of Medicine  i Columbia University (Nova York, Estats Units) gràcies a l’ajut d’activitats com EMBO, FEBS, Comissió Fulbright i EASD. Ha estat vicedegà cap d'estudis de la Facultat de Medicina durant 7 anys, professor titular de Universitat i codirector del Centre Tecnològic Nutren, reconegut per la Generalitat de Catalunya a la xarxa de transferència de TECNIO, al departament de Medicina Experimental de la Universitat de Lleida. Ha participat com a subdirector científic de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), acreditat per l’Institut Carlos III, on ara presideix la comissió d'avaluació interna. Coordinador del programa de doctorat d'Activitat Física i Salut,  és revisor de diverses publicacions, com Acta Neuropathologica, Brain, J Biol Chem, Carbohydrate Res, Diabetologia, Biochimie, a més d’haver participat en processos d’avaluació de projectes en diverses agències nacionals i internacionals. És redactor acadèmic de Plos One. Fundador de l’empresa biotecnològica DMD, SL. i inventor de dues patents amb llicència.

Ja està disponible l’enllaç per apuntar-s’hi.

Inscriu-t'hi

La inscripció és gratuïta

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.