Webinar IRISCAT - Dr. Manuel Portero Otín "L'entrada cel.lular de SARS-CoV-2: una oportunitat terapèutica?"

 
  Activitat Online —
18/11/2020
18/11/2020 -- De 16:00h a 17:30h
Organitza :
Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)
Modalitat: Presencial
Comparteix-lo:

Dr. Manuel Portero-Otín, Investigador IRBLLeida. Profesor Universitat de Lleida. Lidera el projecte que estudia la capacitat de diferents compostos per a modular l’activitat o nivells d’ACE2 en diferents models cel·lulars. Investigador principal del projecte destinat a identificar i reduir l’activitat de les proteases humanes responsables de l’activació del trímer S del SARS-CoV-2

Webinar IRISCAT "L'entrada cel.lular de SARS-CoV-2: una oportunitat terapèutica?"

L'entrada del SARS-CoV-2 es caracteritza per la interacció amb el receptor cel.lular ACE2, al marge de la lisi de determinats dominis de la proteïna trimèrica S viral, desenvolupada per diverses peptidases cel.lulars i que es postulen com un dels mediadors del salt interespècie d'aquest coronavirus. Des de la fisiologia cel.lular d'aquests receptors membranals, presentarem diverses aproximacions desenvolupades en biologia cel.lular i mol.lecular destinades al coneixement d'aquesta interacció, i com pot esdevenir una oportunitat per al desenvolupament terapèutic.

CV: En Manuel Portero-Otín, membre  del Grup de Fisiopatologia Metabòlica, reconegut per la Generalitat, es Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Lleida el 1997. Està especialitzat en Envelliment, Fisiopatologia Endocrina i de la Neurodegeneració. Ha gaudit d'estades pre i postdoctorals al CWRU (Cleveland, OH, EUA), U Essex (Colchester, Regne Unit), INSERM (Tolosa, França), Icahn School of Medicine  i Columbia University (Nova York, Estats Units) gràcies a l’ajut d’activitats com EMBO, FEBS, Comissió Fulbright i EASD. Ha estat vicedegà cap d'estudis de la Facultat de Medicina durant 7 anys, professor titular de Universitat i codirector del Centre Tecnològic Nutren, reconegut per la Generalitat de Catalunya a la xarxa de transferència de TECNIO, al departament de Medicina Experimental de la Universitat de Lleida. Ha participat com a subdirector científic de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), acreditat per l’Institut Carlos III, on ara presideix la comissió d'avaluació interna. Coordinador del programa de doctorat d'Activitat Física i Salut,  és revisor de diverses publicacions, com Acta Neuropathologica, Brain, J Biol Chem, Carbohydrate Res, Diabetologia, Biochimie, a més d’haver participat en processos d’avaluació de projectes en diverses agències nacionals i internacionals. És redactor acadèmic de Plos One. Fundador de l’empresa biotecnològica DMD, SL. i inventor de dues patents amb llicència.

Ja està disponible l’enllaç per apuntar-s’hi.

Inscriu-t'hi

La inscripció és gratuïta

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.