Avui celebrem Sant Jordi amb roses solidàries per a les persones hospitalitzades i missatges de tot cor i roses per a tot el personal de Vall d’Hebron

Juntament amb l’esmorzar, s’entregaran als i a les pacients ingressats un sobre amb diversos materials: una “rosa feta de tot cor”, un post-it en forma de cor, un llibre donat per CePSE (Central de Préstec i Serveis Especials de Biblioteques de Catalunya) i un punt de llibre. Pel que fa als post-its, estan pensats perquè els i les pacients puguin escriure un agraïment per al personal sanitari.

22/04/2022

La Diada de Sant Jordi és un dels dies més bonics de l’any per als catalans, i per això a Vall d’Hebron un any més ens sumarem a la festa amb nombroses iniciatives que faran que el dia llueixi per a tothom. Així, en la línia de convertir cada dia més Vall d’Hebron en un hospital més amable, hem volgut fer un gest perquè totes les persones hospitalitzades a l’Hospital rebin una rosa feta de tot cor. D’aquesta manera, tothom podrà gaudir també d’aquesta Diada encara que no pugui fer-ho al carrer. Per això hem impulsat la iniciativa #CadaPacientUnaRosa, que té l’objectiu d’aconseguir repartir roses per a totes les persones hospitalitzades.

Amb aquesta iniciativa, animem la ciutadania a fer un donatiu per fer que cada pacient rebi una rosa alhora que es col·labora amb el programa de benestar emocional “Hospital Amable” i s’ajuda a impulsar projectes d’investigació. Amb #CadaPacientUnaRosa estarem aconseguint un doble objectiu solidari. Per una banda, farem que cada pacient pugui rebre una rosa de Sant Jordi. D’altra banda, aquestes roses han estat elaborades a mà, una per una, al taller Dona Kolors per part de membres de l’entitat El Lloc de la Dona, creada per ajudar dones que viuen en situació d’exclusió social. Aquest és el segon any que les dones d’aquesta entitat elaboren les roses que s’entreguen als i les pacients de Vall d’Hebron el dia de Sant Jordi.

Els obsequis de Sant Jordi, una sorpresa amb l’esmorzar per a les persones ingressades

Des del passat 11 d’abril, persones voluntàries han estat preparant uns sobres dissenyats per la Direcció de Comunicació, Estratègia Corporativa i Atenció Ciutadana del Campus que s’entregaran als i a les pacients ingressats juntament amb l’esmorzar i que contenen diversos materials: l’esmentada “rosa feta de tot cor”, un post-it en forma de cor, un llibre donat per CePSE (Central de Préstec i Serveis Especials de Biblioteques de Catalunya) i un punt de llibre dissenyat per la mateixa Direcció. Pel que fa als post-its, estan pensats perquè els i les pacients puguin escriure un agraïment per al personal sanitari. Els podran escriure amb la tija de la rosa amb cor que rebran, ja que és un llapis. Després, cada pacient enganxarà el post-it a la porta de la seva habitació perquè el personal ho pugui llegir.

Per altra banda els i les pacients pediàtrics també rebran per part del personal assistencial el sobre amb el llibre, el punt de llibre, la rosa i el post-it. Durant aquest mes d’abril, a més, els nens i nenes ingressats han participat en un concurs de dibuixos inspirats amb Sant Jordi.

Els i les professionals també s’enduran una rosa

Les empreses La Rosa Sant Jordi i Verse impulsen per tercer any una iniciativa per repartir roses durant la Diada a professionals de diferents hospitals del país. Així, Vall d’Hebron, l’hospital més gran de Catalunya, és el centre que més en rebrà (5.000 flors distribuïdes en 100 capses). Aquesta acció va néixer el Sant Jordi de 2020, en plena primera onada de la pandèmia, quan van repartir més de 4.000 roses entre pacients i personal d’hospitals de tot el país.

Una sessió especial del club de lectura de Vall d’Hebron

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus té des del desembre de 2020 un club de lectura format per professionals de la institució, que es reuneixen un cop cada dos mesos per conversar sobre un llibre i reflexionar conjuntament sobre l'humanisme i la biomedicina. Així, el 21 d’abril el club de lectura farà una sessió especial en el marc de Sant Jordi en la qual es convidarà el professor Josep Maria Esquirol per coordinar la sessió sobre el seu llibre "Humà, més humà: Una antropologia de la ferida infinita", que parla de l’experiència humana, les ferides de cada ésser i la importància de les cures.

Coincidint amb Sant Jordi, a més, es reobre la coneguda com a “Sala de lectura i desconnexió Maria Rosa Ricart Olsina”, que es troba a la planta 4 parells de l’Hospital General. Es tracta d’una sala de lectura i descans per a pacients i professionals oberta ara fa 10 anys, la primera d’aquests característiques en un hospital de l’Estat. Durant la pandèmia, per motius epidemiològics, es va haver de tancar. Ara es tornarà a obrir perquè tothom qui ho desitgi pugui gaudir d’aquest espai íntim amb vistes panoràmiques de Barcelona i del mar i que compta amb 1.500 llibres, televisió, jocs de taula i aire acondicionat, tot aconseguit mitjançant donacions.

Sant Jordi al Cemcat

Com ja és tradició, el Cemcat (Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya) celebra Sant Jordi sortint al carrer just a l’exterior del seu edifici, el número 8 del Campus, amb una paradeta de roses que donen visibilitat a Art-teràpia, el projecte creatiu que duen a terme persones que viuen amb esclerosi múltiple. Aquesta activitat està integrada en el programa de neurorehabilitació del Cemcat que, relacionat amb la malaltia, té beneficis pel que fa a les capacitats de cognició, sociabilitat i estat d’ànim de les persones amb esclerosi múltiple.

Altres paradetes de roses i llibres que es podran trobar divendres són les de l’associació de pacients Kreammics i de la Fundació Ronald McDonald –aquesta també dissabte-, que és l’entitat que gestiona la Sala Familiar Ronald McDonald que es troba a l’Hospital Infantil per fer més agradable l’estada de les famílies amb fills i filles ingressats. L’associació de pacients Aludme també organitzarà per als nens i nenes diferents tallers a la plaça Messi com ara un taller d’elaboració de dracs amb paper decorat o un concurs de dibuixar baldufes de fusta. AFANOC també duu a terme activitats i tallers relacionats amb Sant Jordi a la planta d’oncologia pediàtrica durant tota la setmana a Vall d’Hebron.

Donacions d’entitats i particulars

Per Sant Jordi, cada any nombroses entitats i particulars es bolquen en la celebració per fer més agradable l’estada dels i de les pacients. La família amb un nen pacient de Vall d’Hebron donarà titelles de dit de feltre amb motius de Sant Jordi fetes manualment que formen part del projecte “tot per tu” per ajudar a la investigació de la prevenció de la metàstasi en els sarcomes infantils. També hem rebut donacions de llibres per part de l’FNAC i de l’Associació FADAM; contes i punts de llibre per part de l’escola Mare de Déu dels Àngels i repartits per l’Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC); exemplars de la novel·la “Servir al señor” donats per l’escriptora Marita de Boixeda de Miquel; exemplars del conte “En Tomàs i el pou d'aigua” donats per l’escriptor Toni Argent i punts de llibre de l’entitat SolidarizARTE.

Les roses fetes de tot cor han estat elaborades per part de dones que viuen en situació d’exclusió social.

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.