Seminari de Recerca - Dra. Carolina Armengol "Towards personalized medicine in childhood liver cancer"

 
  Sala d'Actes Planta 0 Hospital General —
22/06/2022
22/06/2022 -- From 15:30h to 16:30h
Organize :
Recerca Vall d'Hebron
Modality: Presencial i en línia
Share it:
Seminari de Recerca - Dra. Carolina Armengol "Towards personalized medicine in childhood liver cancer"

El càncer de fetge pediàtric és rar (~ 1 cas/1 milió) amb una incidència creixent. El tumor més freqüent que es veu generalment en nens petits i nadons sense malaltia hepàtica subjacent és l'hepatoblastoma (HB). Malgrat els avenços significatius durant les últimes dècades gràcies a les millores en els règims quimioterapèutics i als enfocaments quirúrgics eficients, les opcions de tractament segueixen sent limitades per a un 20% dels pacients amb tumors resistents a l'agressivitat i més del 40% dels supervivents tenen efectes a llarg termini derivats de la toxicitat del tractament. A causa de la raresa de la malaltia, els esforços internacionals globals en camps clínics, patològics i biològics són crucials per millorar la gestió clínica actual de l'HB.

La doctora Carolina Armengol ha estat nomenada nova líder del Grup CIBEREHD (CB06/04/0033) a l'IGTP. Prendrà el relleu del Dr. Ramon Planas que ha liderat el grup durant molts anys. El Dr Armengol porta 18 anys treballant en la recerca translacional en l'àmbit de l'hepatologia, i especialment en el càncer hepàtic.

Carolina Armengol es va doctorar en bioquímica després d'estudiar amb els doctors J Bruix i O. Bachs a l'Hospital Clínic de Barcelona i la Universitat de Barcelona respectivament. Durant el seu treball postdoctoral a l'Institut Pasteur de París es va especialitzar en estudis moleculars de l'hepatoblastoma, principalment en càncer hepàtic en nens. La seva trajectòria com a investigadora s'ha centrat en la identificació de biomarcadors diagnòstics i pronòstics tant en càncer hepàtic d'adults com pediàtric, a partir de l'establiment de col·leccions de mostres de pacients. Els seus objectius són contribuir a una medicina més personalitzada basada en troballes moleculars.

Amfitrió: Dr. Lucas Moreno Martín-Retortillo, Cap del Grup de Recerca en Càncer infantil i Trastorns de la sang

Format: Accés gratuït i presencial gratuït. On line https://gencat.zoom.us/j/94544564066

Related activities

Curso de introducción a la metodología estadística en investigación en salud

Online
04/22/2024 - 09:00
El curso de Introducción a la Metodología Estadística en Investigación en Salud está dirigido a personas que quieren empezar a investigar en el ámbito de las ciencias de la salud y tienen conocimientos básicos previos en estadística.
More information

III Curso TEA a lo largo de la vida

04/25/2024 - 09:00
Psiquiatras, psicólogos y cualquier profesional vinculado a la salud mental.
More information

Vacunas 2024 - XXVIII Curso de Actualización en Inmunizaciones (presencial y virtual)

04/25/2024 - 09:00
More information

Diagnóstico Molecular para residentes de alergia

04/26/2024 - 14:50
More information

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.