Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a recerca
Donació per a hospital
El càncer de fetge pediàtric és rar (~ 1 cas/1 milió) amb una incidència creixent. El tumor més freqüent que es veu generalment en nens petits i nadons sense malaltia hepàtica subjacent és l'hepatoblastoma (HB). Malgrat els avenços significatius durant les últimes dècades gràcies a les millores en els règims quimioterapèutics i als enfocaments quirúrgics eficients, les opcions de tractament segueixen sent limitades per a un 20% dels pacients amb tumors resistents a l'agressivitat i més del 40% dels supervivents tenen efectes a llarg termini derivats de la toxicitat del tractament. A causa de la raresa de la malaltia, els esforços internacionals globals en camps clínics, patològics i biològics són crucials per millorar la gestió clínica actual de l'HB.
La doctora Carolina Armengol ha estat nomenada nova líder del Grup CIBEREHD (CB06/04/0033) a l'IGTP. Prendrà el relleu del Dr. Ramon Planas que ha liderat el grup durant molts anys. El Dr Armengol porta 18 anys treballant en la recerca translacional en l'àmbit de l'hepatologia, i especialment en el càncer hepàtic.
Carolina Armengol es va doctorar en bioquímica després d'estudiar amb els doctors J Bruix i O. Bachs a l'Hospital Clínic de Barcelona i la Universitat de Barcelona respectivament. Durant el seu treball postdoctoral a l'Institut Pasteur de París es va especialitzar en estudis moleculars de l'hepatoblastoma, principalment en càncer hepàtic en nens. La seva trajectòria com a investigadora s'ha centrat en la identificació de biomarcadors diagnòstics i pronòstics tant en càncer hepàtic d'adults com pediàtric, a partir de l'establiment de col·leccions de mostres de pacients. Els seus objectius són contribuir a una medicina més personalitzada basada en troballes moleculars.
Amfitrió: Dr. Lucas Moreno Martín-Retortillo, Cap del Grup de Recerca en Càncer infantil i Trastorns de la sang
Format: Accés gratuït i presencial gratuït. On line https://gencat.zoom.us/j/94544564066
Selecciona el butlletí que vols rebre:
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.