Seminari de Recerca - Dra. Carolina Armengol "Towards personalized medicine in childhood liver cancer"

 
  Sala d'Actes Planta 0 Hospital General —
22/06/2022
22/06/2022 -- De 15:30h a 16:30h
Organiza :
Recerca Vall d'Hebron
Modalidad: Presencial y en línea
Compartir:
Seminari de Recerca - Dra. Carolina Armengol "Towards personalized medicine in childhood liver cancer"

El càncer de fetge pediàtric és rar (~ 1 cas/1 milió) amb una incidència creixent. El tumor més freqüent que es veu generalment en nens petits i nadons sense malaltia hepàtica subjacent és l'hepatoblastoma (HB). Malgrat els avenços significatius durant les últimes dècades gràcies a les millores en els règims quimioterapèutics i als enfocaments quirúrgics eficients, les opcions de tractament segueixen sent limitades per a un 20% dels pacients amb tumors resistents a l'agressivitat i més del 40% dels supervivents tenen efectes a llarg termini derivats de la toxicitat del tractament. A causa de la raresa de la malaltia, els esforços internacionals globals en camps clínics, patològics i biològics són crucials per millorar la gestió clínica actual de l'HB.

La doctora Carolina Armengol ha estat nomenada nova líder del Grup CIBEREHD (CB06/04/0033) a l'IGTP. Prendrà el relleu del Dr. Ramon Planas que ha liderat el grup durant molts anys. El Dr Armengol porta 18 anys treballant en la recerca translacional en l'àmbit de l'hepatologia, i especialment en el càncer hepàtic.

Carolina Armengol es va doctorar en bioquímica després d'estudiar amb els doctors J Bruix i O. Bachs a l'Hospital Clínic de Barcelona i la Universitat de Barcelona respectivament. Durant el seu treball postdoctoral a l'Institut Pasteur de París es va especialitzar en estudis moleculars de l'hepatoblastoma, principalment en càncer hepàtic en nens. La seva trajectòria com a investigadora s'ha centrat en la identificació de biomarcadors diagnòstics i pronòstics tant en càncer hepàtic d'adults com pediàtric, a partir de l'establiment de col·leccions de mostres de pacients. Els seus objectius són contribuir a una medicina més personalitzada basada en troballes moleculars.

Amfitrió: Dr. Lucas Moreno Martín-Retortillo, Cap del Grup de Recerca en Càncer infantil i Trastorns de la sang

Format: Accés gratuït i presencial gratuït. On line https://gencat.zoom.us/j/94544564066

Actividades relacionadas

Curso de introducción a la metodología estadística en investigación en salud

Online
22/04/2024 - 09:00
El curso de Introducción a la Metodología Estadística en Investigación en Salud está dirigido a personas que quieren empezar a investigar en el ámbito de las ciencias de la salud y tienen conocimientos básicos previos en estadística.
Más información

III Curso TEA a lo largo de la vida

25/04/2024 - 09:00
Psiquiatras, psicólogos y cualquier profesional vinculado a la salud mental.
Más información

Vacunas 2024 - XXVIII Curso de Actualización en Inmunizaciones (presencial y virtual)

25/04/2024 - 09:00
Más información

Diagnóstico Molecular para residentes de alergia

26/04/2024 - 14:50
Más información

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.