Tres professionals de Vall d’Hebron viatgen a Kenya per diagnosticar infants amb cardiopaties i operar-los

S’han efectuat cirurgies cardíaques a quinze infants i nadons amb cardiopaties congènites i s’han fet cateterismes a altres set, en un viatge sota el paraigua de l’ONG Healing Little Hearts.

14/12/2022

Les infermeres Laura Benach i Loreno Tamborero i la Dra. Carla Daina, de la Unitat de Cures Intensives Pediàtriques de Vall d’Hebron, han viatjat a l’hospital MP Shah Hospital de Kenya per diagnosticar i operar a nens amb cardiopaties congènites. Ho han fet dins un grup de 18  professionals internacionals, sota el paraigua de l’ONG britànica Healing Little Hearts, que ofereix cirurgia cardíaca gratuïta (cirurgia a cor obert i cateterisme cardíac intervencionista) a nadons, nens i nenes de països en vies de desenvolupament. 

“És una experiència molt enriquidora, tan professional com personalment, t’obre la ment veure com es treballa en altres països amb recursos limitats i et fa valorar més el sistema sanitari d’Espanya”, exposa Laura Benach, que viatja per sisè any amb Healing Little Hearts per prestar assistència sanitària com a voluntària, quatre vegades a Kenya i dues a l’Índia i anima a altres professionals de Vall d’Hebron a sumar-se a l’experiència. En aquest últim viatge, que va tenir lloc del 3 a l’11 de novembre, van realitzar set cateterismes a nens, nenes i nadons i quinze operacions a cor obert. 

“Durant deu dies fem ecografies de cor a una mitja de 150 infants, per diagnosticar les cardiopaties. També fem seguiment dels nens que hem intervingut en ocasions anteriors i sobretot intentem donar les eines als professionals kenyans perquè en el futur puguin ser autònoms i tirar endavant per ells mateixos un servei de cirurgia cardíaca pediàtrica”, explica Laura Benach. En aquest últim viatge amb Heling Little Hearts,  s’ha desplaçat a Kenya un equip de professionals sanitaris compost per quatre infermeres de l’UCI, dos metges, dos cirurgians, una infermera de quiròfan, cinc cardiòlegs (dos d’ells intervencionistes), un perfusionista i un anestesista, a més de dues infermeres de planta cardíaca.

En aquest últim viatge, que va tenir lloc del 3 a l’11 de novembre, van realitzar set cateterismes a nens, nenes i nadons i quinze operacions a cor obert.

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.