Tres professionals de Vall d’Hebron viatgen a Kenya per diagnosticar infants amb cardiopaties i operar-los

S’han efectuat cirurgies cardíaques a quinze infants i nadons amb cardiopaties congènites i s’han fet cateterismes a altres set, en un viatge sota el paraigua de l’ONG Healing Little Hearts.

14/12/2022

Les infermeres Laura Benach i Loreno Tamborero i la Dra. Carla Daina, de la Unitat de Cures Intensives Pediàtriques de Vall d’Hebron, han viatjat a l’hospital MP Shah Hospital de Kenya per diagnosticar i operar a nens amb cardiopaties congènites. Ho han fet dins un grup de 18  professionals internacionals, sota el paraigua de l’ONG britànica Healing Little Hearts, que ofereix cirurgia cardíaca gratuïta (cirurgia a cor obert i cateterisme cardíac intervencionista) a nadons, nens i nenes de països en vies de desenvolupament. 

“És una experiència molt enriquidora, tan professional com personalment, t’obre la ment veure com es treballa en altres països amb recursos limitats i et fa valorar més el sistema sanitari d’Espanya”, exposa Laura Benach, que viatja per sisè any amb Healing Little Hearts per prestar assistència sanitària com a voluntària, quatre vegades a Kenya i dues a l’Índia i anima a altres professionals de Vall d’Hebron a sumar-se a l’experiència. En aquest últim viatge, que va tenir lloc del 3 a l’11 de novembre, van realitzar set cateterismes a nens, nenes i nadons i quinze operacions a cor obert. 

“Durant deu dies fem ecografies de cor a una mitja de 150 infants, per diagnosticar les cardiopaties. També fem seguiment dels nens que hem intervingut en ocasions anteriors i sobretot intentem donar les eines als professionals kenyans perquè en el futur puguin ser autònoms i tirar endavant per ells mateixos un servei de cirurgia cardíaca pediàtrica”, explica Laura Benach. En aquest últim viatge amb Heling Little Hearts,  s’ha desplaçat a Kenya un equip de professionals sanitaris compost per quatre infermeres de l’UCI, dos metges, dos cirurgians, una infermera de quiròfan, cinc cardiòlegs (dos d’ells intervencionistes), un perfusionista i un anestesista, a més de dues infermeres de planta cardíaca.

En aquest últim viatge, que va tenir lloc del 3 a l’11 de novembre, van realitzar set cateterismes a nens, nenes i nadons i quinze operacions a cor obert.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.