VHIO i CaixaForum+ estrenen la sèrie documental Ciència i Càncer

Els deu episodis de Ciència vs. Càncer ens permetran apropar-nos a la primera línia de l'avantguarda de la investigació científica contra el càncer.

25/04/2024

El dijous 25 d'abril, CaixaForum+ estrena exclusivament el primer episodi de la sèrie documental original Ciència i Càncer. Aquest projecte de CaixaForum+ amb el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), que forma part del Campus Vall d’Hebron, compta amb la participació del divulgador científic Luis Quevedo i amb la producció delegada de Cultura Inquieta Films. La sèrie consta de 10 episodis de 40 minuts de durada que s'estrenaran a raó d'un mes al mes i que ens permetran aproximar-nos a l'avantguarda de la investigació científica contra el càncer.

Fa més d'un segle que la ciència busca una solució al càncer. Pel camí, la qualitat i l'esperança de vida de les persones que el pateixen ha augmentat increïblement. Tot i això, les xifres oficials ens diuen que gairebé una de cada dues persones patirà aquesta malaltia en algun moment de les seves vides. Què està passant?

La sèrie pren com a punt de partida la segona edició del cicle Vall d'Hebron Cancer Talks by VHIO Parlem sobre investigació i càncer?, organitzat pel Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), i reuneix més de trenta eminències en oncologia en deu trobades amb pacients per descobrir els darrers avenços científics, mentre debatem amb ells sobre la complexitat social, mèdica i política d'aquesta malaltia: noves patents, teràpies avançades, Intel·ligència Artificial o els darrers descobriments en càncer de mama o càncer colorectal.

Al primer episodi, disponible a partir del dijous 25 d'abril, els protagonistes són Laura Soucek, directora del Programa de Terapèutica Experimental del VHIO; i Joan Seoane, director del Programa d'Immunooncologia i microambient tumoral del VHIO, que analitzen dos nous avenços pioners en la investigació contra el càncer que s'estan desenvolupant a Espanya.

Share it:

Related news

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.