VHIO i CaixaForum+ estrenen la sèrie documental Ciència i Càncer

Els deu episodis de Ciència vs. Càncer ens permetran apropar-nos a la primera línia de l'avantguarda de la investigació científica contra el càncer.

25/04/2024

El dijous 25 d'abril, CaixaForum+ estrena exclusivament el primer episodi de la sèrie documental original Ciència i Càncer. Aquest projecte de CaixaForum+ amb el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), que forma part del Campus Vall d’Hebron, compta amb la participació del divulgador científic Luis Quevedo i amb la producció delegada de Cultura Inquieta Films. La sèrie consta de 10 episodis de 40 minuts de durada que s'estrenaran a raó d'un mes al mes i que ens permetran aproximar-nos a l'avantguarda de la investigació científica contra el càncer.

Fa més d'un segle que la ciència busca una solució al càncer. Pel camí, la qualitat i l'esperança de vida de les persones que el pateixen ha augmentat increïblement. Tot i això, les xifres oficials ens diuen que gairebé una de cada dues persones patirà aquesta malaltia en algun moment de les seves vides. Què està passant?

La sèrie pren com a punt de partida la segona edició del cicle Vall d'Hebron Cancer Talks by VHIO Parlem sobre investigació i càncer?, organitzat pel Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), i reuneix més de trenta eminències en oncologia en deu trobades amb pacients per descobrir els darrers avenços científics, mentre debatem amb ells sobre la complexitat social, mèdica i política d'aquesta malaltia: noves patents, teràpies avançades, Intel·ligència Artificial o els darrers descobriments en càncer de mama o càncer colorectal.

Al primer episodi, disponible a partir del dijous 25 d'abril, els protagonistes són Laura Soucek, directora del Programa de Terapèutica Experimental del VHIO; i Joan Seoane, director del Programa d'Immunooncologia i microambient tumoral del VHIO, que analitzen dos nous avenços pioners en la investigació contra el càncer que s'estan desenvolupant a Espanya.

Compartir:

Noticias relacionadas

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.