VHIO i CaixaForum+ estrenen la sèrie documental Ciència i Càncer

Els deu episodis de Ciència vs. Càncer ens permetran apropar-nos a la primera línia de l'avantguarda de la investigació científica contra el càncer.

25/04/2024

El dijous 25 d'abril, CaixaForum+ estrena exclusivament el primer episodi de la sèrie documental original Ciència i Càncer. Aquest projecte de CaixaForum+ amb el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), que forma part del Campus Vall d’Hebron, compta amb la participació del divulgador científic Luis Quevedo i amb la producció delegada de Cultura Inquieta Films. La sèrie consta de 10 episodis de 40 minuts de durada que s'estrenaran a raó d'un mes al mes i que ens permetran aproximar-nos a l'avantguarda de la investigació científica contra el càncer.

Fa més d'un segle que la ciència busca una solució al càncer. Pel camí, la qualitat i l'esperança de vida de les persones que el pateixen ha augmentat increïblement. Tot i això, les xifres oficials ens diuen que gairebé una de cada dues persones patirà aquesta malaltia en algun moment de les seves vides. Què està passant?

La sèrie pren com a punt de partida la segona edició del cicle Vall d'Hebron Cancer Talks by VHIO Parlem sobre investigació i càncer?, organitzat pel Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), i reuneix més de trenta eminències en oncologia en deu trobades amb pacients per descobrir els darrers avenços científics, mentre debatem amb ells sobre la complexitat social, mèdica i política d'aquesta malaltia: noves patents, teràpies avançades, Intel·ligència Artificial o els darrers descobriments en càncer de mama o càncer colorectal.

Al primer episodi, disponible a partir del dijous 25 d'abril, els protagonistes són Laura Soucek, directora del Programa de Terapèutica Experimental del VHIO; i Joan Seoane, director del Programa d'Immunooncologia i microambient tumoral del VHIO, que analitzen dos nous avenços pioners en la investigació contra el càncer que s'estan desenvolupant a Espanya.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.