Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospital ha signat un conveni de col•laboració amb l’Associació Espanyola de Massatge Infantil (AEMI)

Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospital ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació Espanyola de Massatge Infantil (AEMI) per oferir als pares amb nadons ingressats al Servei de Neonatologia la possibilitat que voluntaris d'aquesta associació sostinguin els seus nadons (acció cos a cos) en absència seva. 

14/11/2017

El Servei de Neonatologia de l'Hospital MaternoInfantil Vall d'Hebron aposta pel mètode Cangur per afavorir el benestar i la recuperació dels nadons que estan ingressats. D'aquesta manera, Vall d'Hebron facilita que els pares estiguin el màxim de temps en contacte pell amb pell amb els seus fills. Quan els nadons prematurs estan en "cangur" (contacte pell amb pell) disminueixen les apnees i bradicàrdies, cal menys aportació d'oxigen i necessiten menys sedació farmacològica.

Amb la firma d'aquest conveni, Vall d'Hebron vol incloure la possibilitat que els pares sol·licitin l'acció cos amb cos als voluntaris d'AEMI, ja que, per diferents causes, moltes vegades els pares no poden estar pell amb pell amb els seus fills tot el temps que voldrien. AEMI és una associació que té com a finalitat contribuir a la protecció de la infància, afavorint el desenvolupament de vincles positius entre els nens i els seus pares mitjançant la promoció del massatge infantil.

A la signatura es trobaven presents el Dr. Vicenç Martínez Ibáñez, Gerent de l'Hospital; la Sra. Conchita Peña, Responsable d'Atenció a la Ciutadania i Treball Social de l'Hospital; la Sra. Eunice Blanco, Cap de la Unitat d'Atenció a la Ciutadania i Treball Social de l'Hospital MaternoInfantil; la Sra. Sofia Olaya, tècnica d'AEMI, i la Sra. Elsa Rodríguez, Presidenta d'AEMI.

El Dr. Martínez Ibáñez va valorar la rellevància "del mètode cangur per afavorir l'estança dels nadons i les seves famílies" i va assenyalar que totes les iniciatives que afavoreixen aquest mètode són "positives". Per la seva banda, la Sra. Elsa Rodríguez va remarcar la importància del "contacte per als nadons en una etapa tan delicada com la que viuen a l'UCI".


Compartir:

Noticias relacionadas

Profesionales relacionados

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.