Professionals de Vall d’Hebron organitzen un curs de cirurgia en el marc del Congrés Mundial d’Histeroscòpia

El Congrés Mundial  d’Histeroscòpia (Global Congress on Hysteroscopy 2019) reuneix a Barcelona els principals experts en el camp de la cirurgia ginecològica. Professionals de Vall d’Hebron organitzen un curs precongrés en el qual duran a terme cirurgies en directe.

25/04/2019

El Congrés Global d’Histeroscòpia se celebra a Barcelona entre els dies 30 d’abril i 3 maig, i reunirà els principals experts del món en aquest camp. La histeroscòpia és un procediment que permet examinar l’interior de l’úter i realitzar cirurgies. Es fa servir un histeroscopi, que és un tub prim que s’introdueix a l’interior de l’úter dotat d’una òptica que permet observar l’interior i un canal de treball a través del qual es realitza la cirurgia. Aquest tipus d’exploració es realitza en dones que tenen patologia intrauterina.

En el marc d’aquest congrés, professionals de Vall d’Hebron organitzen un curs de cirurgia histeroscòpica dirigit per la Dra. Montserrat Cubo i la Dra. Nuria Rodríguez, del Servei de Ginecologia, liderat pel Dr. Antonio Gil. Com explica la Dra. Montserrat Cubo, “en aquest curs es realitzaran cirurgies en directe. En concret, es faran vint cirurgies histeroscòpiques, perquè els assistents, que venen tot el món, vegin diferents opcions terapèutiques per a la patologia intrauterina”. En la cirurgia histeroscòpica, el cirurgià utilitza un histeroscop quirúrgic mecànic o elèctric. “Aquestes cirurgies se solen dur a terme en pacients que presenten símptomes per miomes, que són un tipus de tumor ginecològic benigne, pòlips, malformacions uterines, adherències intrauterines, restes abortives... ”, afegeix la Dra. Cubo.

Durant aquest curs precongrés, la Dra. Montserrat Cubo i la Dra. Eva Vila del Servei de Ginecologia, realitzaran les cirurgies en directe. La Dra. Anna Ruano, del Servei de Ginecologia, moderarà la taula de debat a la sala de retransmissió de les cirurgies amb els alumnes del curs. “Operarem úters dismòrfics, miomes uterins, pòlips d’endometri, hiperplàsies endometrials i restes abortives”, assenyala la Dra. Montserrat Cubo.

Vall d’Hebron és centre de referència a Catalunya en histeroscòpies a causa del gran volum de pacients i la complexitat de les intervencions que s’hi realitzen.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.