Professionals de Vall d’Hebron organitzen un curs de cirurgia en el marc del Congrés Mundial d’Histeroscòpia

El Congrés Mundial  d’Histeroscòpia (Global Congress on Hysteroscopy 2019) reuneix a Barcelona els principals experts en el camp de la cirurgia ginecològica. Professionals de Vall d’Hebron organitzen un curs precongrés en el qual duran a terme cirurgies en directe.

25/04/2019

El Congrés Global d’Histeroscòpia se celebra a Barcelona entre els dies 30 d’abril i 3 maig, i reunirà els principals experts del món en aquest camp. La histeroscòpia és un procediment que permet examinar l’interior de l’úter i realitzar cirurgies. Es fa servir un histeroscopi, que és un tub prim que s’introdueix a l’interior de l’úter dotat d’una òptica que permet observar l’interior i un canal de treball a través del qual es realitza la cirurgia. Aquest tipus d’exploració es realitza en dones que tenen patologia intrauterina.

En el marc d’aquest congrés, professionals de Vall d’Hebron organitzen un curs de cirurgia histeroscòpica dirigit per la Dra. Montserrat Cubo i la Dra. Nuria Rodríguez, del Servei de Ginecologia, liderat pel Dr. Antonio Gil. Com explica la Dra. Montserrat Cubo, “en aquest curs es realitzaran cirurgies en directe. En concret, es faran vint cirurgies histeroscòpiques, perquè els assistents, que venen tot el món, vegin diferents opcions terapèutiques per a la patologia intrauterina”. En la cirurgia histeroscòpica, el cirurgià utilitza un histeroscop quirúrgic mecànic o elèctric. “Aquestes cirurgies se solen dur a terme en pacients que presenten símptomes per miomes, que són un tipus de tumor ginecològic benigne, pòlips, malformacions uterines, adherències intrauterines, restes abortives... ”, afegeix la Dra. Cubo.

Durant aquest curs precongrés, la Dra. Montserrat Cubo i la Dra. Eva Vila del Servei de Ginecologia, realitzaran les cirurgies en directe. La Dra. Anna Ruano, del Servei de Ginecologia, moderarà la taula de debat a la sala de retransmissió de les cirurgies amb els alumnes del curs. “Operarem úters dismòrfics, miomes uterins, pòlips d’endometri, hiperplàsies endometrials i restes abortives”, assenyala la Dra. Montserrat Cubo.

Vall d’Hebron és centre de referència a Catalunya en histeroscòpies a causa del gran volum de pacients i la complexitat de les intervencions que s’hi realitzen.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.