Vall d’Hebron celebra les 100 primeres cirurgies toràciques robòtiques

El robot d’última generació Da Vinci Xi permet fer cirurgies de màxima precisió i mínimament invasives, a partir d’unes incisions molt petites per les quals s’introdueixen els braços del robot.

27/07/2020

Aquest dilluns, 27 de juliol, Vall d’Hebron ha fet la cirurgia toràcica robòtica número 100 des de la incorporació del Da Vinci Xi, el robot d’última generació que permet fer cirurgies de màxima precisió i mínimament invasives, a partir d’unes incisions molt petites per les quals s’introdueixen els braços del robot. Tal i com explica el Dr. Alberto Jauregui, cap del Servei de Cirurgia Toràcica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, “el fet que no calgui fer una gran obertura al tòrax, com es fa tradicionalment en la cirurgia anomenada “oberta”, ajuda el pacient a fer una recuperació en temps rècord”.

La Dra. Laura Romero, cirurgiana del mateix Servei i directora del Programa de Cirurgia Robòtica Toràcica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, assegura que “la incorporació d’aquesta tècnica al nostre Servei ha estat tot un èxit, les 100 operacions fetes fins al moment s’han pogut realitzar íntegrament amb la tècnica robòtica sense haver de convertir-les en cirurgia oberta”.

Aquestes 100 operacions fetes amb robòtica a Vall d’Hebron inclouen la cirurgia de càncer de pulmó, la cirurgia de metàstasi pulmonar i la cirurgia de la glàndula tímica per a tumors en aquesta localització o en el tractament de malalties com la Miastènia Gravis.

El Servei de Cirurgia Toràcica de Vall d’Hebron ofereix una atenció integral dels pacients que pateixen una malaltia quirúrgica del tòrax. És un servei de referència en càncer de pulmó i en trasplantament pulmonar adult i infantil. El 1990 va ser el primer servei a realitzar un trasplantament de pulmó a l’Estat.

Share it:

Noticias relacionadas

Professionals relacionats

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.