Vall d’Hebron celebra les 100 primeres cirurgies toràciques robòtiques

El robot d’última generació Da Vinci Xi permet fer cirurgies de màxima precisió i mínimament invasives, a partir d’unes incisions molt petites per les quals s’introdueixen els braços del robot.

27/07/2020

Aquest dilluns, 27 de juliol, Vall d’Hebron ha fet la cirurgia toràcica robòtica número 100 des de la incorporació del Da Vinci Xi, el robot d’última generació que permet fer cirurgies de màxima precisió i mínimament invasives, a partir d’unes incisions molt petites per les quals s’introdueixen els braços del robot. Tal i com explica el Dr. Alberto Jauregui, cap del Servei de Cirurgia Toràcica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, “el fet que no calgui fer una gran obertura al tòrax, com es fa tradicionalment en la cirurgia anomenada “oberta”, ajuda el pacient a fer una recuperació en temps rècord”.

La Dra. Laura Romero, cirurgiana del mateix Servei i directora del Programa de Cirurgia Robòtica Toràcica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, assegura que “la incorporació d’aquesta tècnica al nostre Servei ha estat tot un èxit, les 100 operacions fetes fins al moment s’han pogut realitzar íntegrament amb la tècnica robòtica sense haver de convertir-les en cirurgia oberta”.

Aquestes 100 operacions fetes amb robòtica a Vall d’Hebron inclouen la cirurgia de càncer de pulmó, la cirurgia de metàstasi pulmonar i la cirurgia de la glàndula tímica per a tumors en aquesta localització o en el tractament de malalties com la Miastènia Gravis.

El Servei de Cirurgia Toràcica de Vall d’Hebron ofereix una atenció integral dels pacients que pateixen una malaltia quirúrgica del tòrax. És un servei de referència en càncer de pulmó i en trasplantament pulmonar adult i infantil. El 1990 va ser el primer servei a realitzar un trasplantament de pulmó a l’Estat.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.