L'actualitat de tot el Vall d'Hebron

Comencen les obres del nou edifici de recerca de Vall d’Hebron

nou centre recerca
dimecres, 16 desembre, 2020

Durant tres mesos es duran a terme les tasques d’enderrocament, el pas previ a l'inici de la construcció del nou edifici de recerca, que està previst que comenci durant el primer semestre de 2021. L’edifici tindrà una superfície de 16.792 m2 dedicats a la recerca i albergarà la darrera tecnologia en l’àmbit de les teràpies avançades.

El compte enrere per la construcció del nou edifici de recerca de Vall d’Hebron ha començat. Des de fa uns dies s’està enderrocant l’edifici de l’antiga bugaderia de l’hospital per deixar pas a l’espai on naixerà la recerca del futur.

Així, durant tres mesos es duran a terme les tasques d’enderrocament de l’edifici de l'antiga bugaderia i del menjador de l'Antiga Escola d'Infermeria. És el pas previ a l'inici de la construcció del nou edifici de recerca, que està previst que comenci durant el primer semestre de 2021. Aquestes obres són part del Pla de transformació del Campus Vall d’Hebron, que contempla entre els seus objectius esdevenir un espai més net mediambientalment, més ecosostenible i que acabi amb la congestió viària, faciliti el trànsit intern i s’obri als veïns.

El nou edifici de recerca tindrà una superfície total de 16.792 m2 i albergarà els laboratoris de recerca, la part d’administració i suport a la recerca i una part de la cartera de serveis cientifíco-tècnics del VHIR.

A més a més, albergarà la darrera tecnologia en l’àmbit de les teràpies avançades, en particular en teràpia gènica i també es preveu comptar amb un nou ciclotró que permetrà el desenvolupament de noves eines de diagnòstic i de tractament basades en radioisòtops, una àrea de màxima expansió a nivell internacional i de la que el Campus Vall d’Hebron ja és un referent en l’actualitat. 

Les noves instal·lacions permetran als investigadors seguir fent una recerca capdavantera i disruptiva, seguir innovant i garantint la millora de la qualitat de vida de les persones. El fet de passar de diverses ubicacions a un gran espai permetrà compartir coneixement i experiències, impulsar sinèrgies entre diferents grups, augmentar en transversalitat i sentir-nos encara més cohesionats i preparats per donar més servei a la societat.

El campus Vall d’Hebron esdevindrà també un referent arquitectònic de Barcelona amb un edifici amb identitat pròpia i representatiu dels valors de la innovació i l’excel·lència que ha estat dissenyat per BAAS Arquitectura i Espinet/Ubach. 

 

 

 

Comparteix aquest contingut