L'actualitat de tot el Vall d'Hebron

L'entrada de l'Hospital Maternoinfantil es renova amb un gran mural

dimarts, 19 desembre, 2017

La paraula “Superació” ha estat pintada pels nens ingressats i el col·lectiu artístic Boa Mistura. Vall d’Hebron, el Museu Nacional i DKV Seguros s'han aliat en aquest projecte per acostar l'art a l'hospital.

L'entrada de l'Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron s'ha renovat amb un enorme mural de 19 metres de llarg per 4 i mig d'ample pintat pel col·lectiu artístic Boa Mistura i els nens ingressats a l’hospital, una obra permanent que decora a partir d'ara el mur de l'entrada. Aquesta iniciativa ha posat el punt final a la segona edició del concurs Fresh Art Kids de DKV, que en aquesta ocasió ha comptat amb la col·laboració del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i Vall d’Hebron. Aquest mural únic està inspirat en l'obra Ramon Casas i Pere Romeu en un tàndem, de Ramon Casas, pertanyent a la col·lecció del Museu Nacional d’Art de Catalunya, que ha posat a la disposició dels artistes tots els seus recursos i obres per a la seva elaboració.

El mural és una obra col·laborativa que han dissenyat i executat els Boa Mistura amb els nens hospitalitzats a Vall d’Hebron, el personal de l'hospital, de DKV i del Museu Nacional, així com amb els dos guanyadors de l'edició 2017 del concurs DKV Fresh Art en la categoria de grafit. En total han participat més de 100 persones. Anteriorment a la seva elaboració, els Boa Mistura i el Museu Nacional van realitzar un taller amb els nens per estudiar la pintura de Ramon Casas i definir el missatge que es plasmaria en la creació definitiva, que quedarà de forma permanent com un element més de l'hospital. Durant el taller, es va escollir la paraula “Superació” que emergeix del mural i rebrà als visitants del centre a partir d'ara.

Vall d'Hebron situa al pacient al centre de la seva activitat, en la cura de la seva salut i també en el tracte durant la seva estada a l'hospital. Gràcies a la tasca dels professionals es fa possible que la relació amb el pacient sigui més humana, propera i agradable. Aquest projecte va en la línia de la humanització de Vall d'Hebron i de la responsabilitat social de l'hospital. És una aposta per la millora de la qualitat de vida dels pacients i els seus familiars. Està comprovat que aquest tipus d'activitats, en les quals professionals, familiars i pacients es relacionen d'una forma diferent, ajuden a millorar el benestar d'aquests últims.

Comparteix aquest contingut