Vall d’Hebron coordina la vacunació de la COVID-19 a les residències de l'Àrea Integral de Salut (AIS) Nord – Barcelona

Com a centre referent de l’Àrea Integral de Salut (AIS) Nord – Barcelona, des de l’hospital Universitari Vall d’Hebron ha sortit el primer equip d’infermeres voluntàries per administrar la vacuna contra la COVID-19 en aquesta àrea que comprèn 5 districtes.

30/12/2020

Aquest matí ha sortit de Vall d’Hebron el primer equip de 10 infermeres per començar a administrar la vacuna contra la COVID-19 a les residències de l’àrea d’influència de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, com a part del pla de vacunació del Departament de Salut. Després de la crida que va fer l’administració catalana, s’han format més de 25 equips de 20 infermeres que, en parelles i torns de matí i tarda, es dirigiran en primer lloc a les residències geriàtriques per vacunar a les persones més vulnerables. El pla contempla una primera fase on es vacunarà a residents i treballadors d’aquests centres. En una segona fase, es preveu vacunar a professionals sanitaris de primera línia.

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron és responsable de l’àrea comunitària Barcelona Nord, que comprèn 5 districtes de Barcelona (Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu) on hi viuen més de mig milió de persones i on hi ha un centenar de residències. Per dur a terme tot el pla de vacunació, hi col·labora tota la xarxa d’atenció primària. Lourdes Carrés és la infermera d’atenció primària responsable de la coordinació de les unitats mòbils vacunals i, juntament amb personal de Vall d’Hebron, adequa les necessitats de tot allò relatiu a l’equip d’infermeres assignat al nostre hospital.  El paper d’infermeria és vital perquè aquest desplegament sigui possible i poder administrar les dosis setmana a setmana durant els propers mesos.

Per part de Vall d’Hebron, Carme Ferrer, infermera supervisora de Malalties Infeccioses i Medicina Preventiva, és la coordinadora de la campanya de vacunació i el contacte amb atenció primària. “Tenim un gran repte per davant. L’experiència que hem tingut durant aquests mesos amb el tema dels cribratges poblacionals ens ajudarà de cara a la organització i planificació de la nostra participació en el pla de vacunació”, explica Carme Ferrer. A més, el Dr. Xavier Martínez, cap de secció del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia, és el referent mèdic en relació amb la vacunació. La primera vacuna contra la Covid19 que ha arribat al nostre país ha estat desenvolupada per Pfizer-BioNTech. Els vials amb les dosis corresponents arriben a una temperatura de 70 graus sota zero. Un cop es descongelen, cal restituir-los i administrar-los abans de 5 dies.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.