Els infants de Vall d'Hebron reben amb il·lusió la visita per Reis dels jugadors del Barça

El porter del FC Barcelona, Marc ter Stegen; Ousmane Dembélé, Memphis Depay; Frank Kessié i Arnau Tenas, acompanyats del segon entrenador del Barça, Òscar Hernández i Elena Fort, en nom de la directiva, porten alegria a l’Hospital Infantil de Vall d’Hebron.

02/01/2023

El porter del FC Barcelona, Marc ter Stegen; Ousmane Dembélé, que tan xuta amb l’esquerra com amb la dreta; Memphis Depay; Frank Kessié i el jove de Vic, Arnau Tenas, acompanyats del segon entrenador del Barça, Òscar Hernández i Elena Fort, en nom de la directiva, han portat avui molta alegria a l’Hospital Infantil de Vall d’Hebron. Després de dos anys en què el virus de la COVID-19 havia obligat a restringir l'accés als hospitals, els jugadors de futbol del primer equip del FC Barcelona han pogut reprendre la tradicional visita per Reis als infants i adolescents hospitalitzats a Vall d'Hebron i altres centres. Aquest 2 de gener ha estat molt especial per l'equip de Xavi Hernández i per a les plantes d'hospitalització de l'Hospital Infantil de Vall d'Hebron. Per als jugadors, el dia ha començat amb l'entrenament de portes obertes al Camp Nou que cada any es feia per Nadal. Amb les entrades, que tenen un cost simbòlic de 6 euros pel públic general i 3 euros pels socis, es finança el Projecte Robots del Programa de Benestar Emocional Pediàtric de la Fundació FC Barcelona, que permet als infants hospitalitzats viure l'experiència del Barça a través d'un robot amb connexions d’àudio i vídeo. Els robots porten el nom d'un nen i una nena, el Pol i la Joyce, que havien col·laborat amb la Fundació del Barça i van morir a conseqüència d'un càncer. Gràcies al robot Pol, el Jan un nen hospitalitzat a la planta d’Hematologia i Oncologia, ha connectat en directe amb  el Camp Nou per seguir tot l’entrenament, saludar els jugadors i fins i tot xerrar una estona amb Xavi Hernández, Sergio Busquets i Robert Lewansdowski.

Després de l'entrenament per preparar-se per al partit de la Copa del Rei, aquest dimecres, contra l'Intercity, Marc ter Stegen; Ousmane Dembélé, Memphis Depay; Frank Kessié, Arnau Tenas, Elena Fort i el segon entrenador, Òscar Hernández,  s'han posat les corones dels Reis d'Orient i han pujat a l'autocar que els ha portat a les portes de l'Hospital Infantil de Vall d'Hebron. El Dr. José Manuel Domínguez, subdirector assistencial de Vall d'Hebron, i Roser Lara, adjunta a la Direcció d'Infermeria, han rebut a la comitiva i han fet de cicerones per les plantes 1 i 2 de l'Hospital Infantil, on hi ha pacients que han passat una cirurgia, oncològics i trasplantats, i les plantes cinquena i vuitena, amb pacient de totes les patologies, sobre tot, respiratòries. També han visitat l'Hospital de Dia d'Oncologia, on han sorprés els infants que tenien tractament de quimioteràpia, com el David o l'Adam. Els jugadors han pogut estar prop dels infants i adolescents, amb els quals han xerrat i s'han fet moltes fotografies. També han repartit obsequis i els han traslladat el desig perquè es recuperin aviat. Les paraules de Marc ter Stegen han emocionat a una de les mares, mentre que el pare d'un nadó que espera una intervenció aquest dimecres ha exclamat que "aquesta sorpresa ens dona alegria per a uns dies".

Aquestes visites estan emmarcades dins el programa Benestar Emocional Pediàtric de la Fundació que busca fomentar el benestar emocional dels infants i adolescents hospitalitzats a través del reforç d'emocions positives. La idea és desenvolupar la capacitat d'adaptació dels infants, i donar ales a la seva imaginació i il•lusió. L'estat emocional i un entorn favorable tenen un paper clau en l'eficàcia del tractament i en la millora dels processos de recuperació dels infants.

 

Pel matí, el Jan un nen hospitalitzat a la planta d’Hematologia i Oncologia, ha connectat en directe amb  el Camp Nou per seguir tot l’entrenament, saludar els jugadors i fins i tot xerrar una estona amb Xavi Hernández, Sergio Busquets i Robert Lewansdowski. Ho ha fet gràcies al robot Pol, un projecte de realitat immersiva

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.