L'Avaluació en el procés de formació. Com s'han d'avaluar als residents?

 
  Sala Actes Planta Baixa Hospital General. —
15/10/2020
15/10/2020 -- De 09:30h a 13:30h
Organitza :
Generalitat de Catalunya. Departament de Salut Modalitat: Online. Lloc: Sala actes planta baixa Hospital General Informació: Secretaria tècnica Aula Tutors Vall d'Hebron. aulatutors@vhebron.net
Modalitat: Presencial
Comparteix-lo:

L’avaluació en el procés de formació. Com s’han d’avaluar als residents?
Justificació
En el context de la formació sanitària especialitzada l’avaluació és una part fonamental del procés formatiu i com a tal s’ha de tenir present des de la planificació inicial del procés.
S’ha de saber què per què i com avaluar. En formació sanitària especialitzada és bàsic fer servir l’avaluació, tant sumativa com formativa.
Aquesta última, ofereix una sèrie de tècniques i processos amb uns avantatges rellevants en la formació dels professionals sanitaris.
Activitat de nivell 1 -Es consideren bàsiques per a l’exercici de les funcions de tutor i/o col·laborador docent i la fase d’acreditació inicial
Objectius
•Identificar en l’actual context de la formació sanitària especialitzada (FSE) els aspectes clau de la normativa de referència relatius a l’avaluació.
•Conèixer i diferenciar les característiques i recursos necessaris per a l’avaluació formativa i la sumativa.
•Practicar habilitats pedagògiques bàsiques per a una correcta avaluació formativa.
Persones destinatàries
Professionals sanitaris que desenvolupin tasques de cap d’estudi, tutoria de residents i col·laboradors docents o que les hagin d’exercir a curt termini.
Continguts
•Sistemes d’avaluació: sumativa i formativa.
•L’avaluació com a punt de partida en la planificació d’un procés formatiu.
•Avaluació formativa: objectius, requeriments, característiques, recursos i eines.
•El llibre del resident.
•Les entrevistes tutor-resident.
Metodologia Aquesta activitat en modalitat semipresencial combina la presentació del marc teòric i els conceptes clau dels continguts a tractar i la proposta de participació i en les pràctiques i realització d’exercicis a proposta del docent, que es desenvoluparan en una sessió presencial i a l’aula virtual. Es proporciona als participants material i bibliografia per al seguiment de l’activitat i assolir els objectius plantejats. Professorat Nivell d’avaluació S’avalua la satisfacció i l’aprenentatge del participant. Places 30 Hores lectives 10, distribuïdes en 4 presencials i 6 a l’aula virtual. Certificació A les persones que assisteixin a la sessió presencial, superin les proves que estableixi el professorat i compleixin amb els requisits de matriculació se’ls emetrà un certificat de participació i aprofitament. Si esteu interessats en aquesta activitat contacteu amb el vostre cap d’estudis Dates i horari Sessió presencial: 15 d’octubre de 2020, de 9.30h a 13.30h. Aula virtual: del 15 d’octubre al 6 de novembre de 2020. Probable canvi de tot el curs a Aula virtual Lloc de realització Sala Actes planta Baixa Hospital General. Hospital Universitari Vall d’Hebron.Informació Secretaria tècnica Aula Tutors Vall d’Hebron. aulatutors@vhebron.net Responsable Mónica Rodríguez Carballeira. Cap d’Estudis de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron Teresa Sánchez Cancio, Departament de Salut Organització Departament de Salut en col·laboració amb l’Hospital Universitari Vall d’Hebron S’ha sol·licitat l’acreditació d’aquesta activitat al Consell Català de la Formació Continuada de les Professions Sanitàries. Consulteu la web per conèixer els crèdits obtinguts

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.