Seminari VHIR -Dra. Carla Navarro Muñoz "Musicoterapia en el inicio y en el final de la vida: prematuridad y cuidados paliativos pediátricos"

 
  Sala d'Actes, planta baixa, Hospital General  —
28/01/2020
28/01/2020 -- De 15:30h a 17:00h
Organitza :
Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)
Modalitat: Presencial
Comparteix-lo:

Dra. Carla Navarro Muñoz,  Musicoterapeuta en la Fundación Porque Viven, proyecto "Música para Nacer y Crecer". Especializada en Cuidados Paliativos Perinatales, Pediátricos y Adultos

"Musicoterapia en el inicio y en el final de la vida: prematuridad y cuidados paliativos pediátricos"

La musicoteràpia en l'àmbit hospitalari es presenta en l'actualitat com una intervenció no farmacològica de l'pacient. Es englobla dins de les unitats d'atenció sanitària que tenen un musicoterapeuta en l'equip interdisciplinari on es veu a l'pacient i la seva família de manera integral. Dins de l'àmbit de la prematuritat i les cures pal·liatives pediàtriques, hi ha una àmplia evidència científica del seu ús tant en l'inici, com en el final de la vida.

Llicenciada en música en especialitat de violoncel. Musicoterapeuta pediàtrica dedicada a les cures pal·liatives pediàtrics, on va començar fa 8 anys a la unitat de cures pal·liatives pediàtriques de l'Hospital "Nen Jesús" de Madrid. Va ser convidada pel president de la Societat Espanyola de Cures Pal·liatives (SECPAL), el Dr. Álvaro Gándara, a crear el grup de treball de musicoteràpia en aquesta societat, en la qual va coordinar el primer document publicat sobre musicoteràpia en aquesta organització mèdica. Ha participat en els Congressos Nacionals de la SECPAL i la Societat Espanyola de Cures Pal·liatives Pediàtriques (PedPaL), en les jornades de la Societat Aragonesa de Cures Pal·liatives (Cusirar), els cursos d'especialització en cures pal·liatives pediàtriques de l'Hospital Son Espases de Mallorca, així com ha estat convidada per la Societat de pediatria de Madrid i Casella la Manxa en la "II Jornada d'Atenció a l'infant que no es cura ia la mort en pediatria". Docent en diferents Màster de Musicoteràpia, és Doctora en Ciències Humanes i Socials per la Universitat Pontifícia de Salamanca, amb la seva tesi doctoral sobre la influència de la musicoteràpia en la vinculació afectiva maternofilial amb nens prematurs de menys de 1500 grams. Actualment treballa a la Unitat de Cures Pal·liatives Pediàtriques d'Aragó amb la Fundació Perquè Viuen i col·labora amb l'Associació de Prematurs d'Aragó (ARAPREM) al costat de l'Associació Batecs Musicoteràpia Hospitalària a Aragó, on començaran a desenvolupar el primer programa d'intervenció en musicoteràpia a UCI neonatal d'Aragó.

Amfitrió: Neonatologia -fcamba@vhebron.net

 

 

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.