Vall d'Hebron Talks 'Beneficis de les lectures compartides 'de pares a fills'

 Vall d'Hebron Talks
  Sala d’actes de la planta baixa de l’Hospital General — Veure al mapa
09/04/2024
09/04/2024 -- De 15:00h a 16:00h
Organitza :
Hospital Universitari Vall d'Hebron
Modalitat: Presencial i en línia
Comparteix-lo:

Ponent: Dra. Carmen Rosa Pallás Alonso, cap del Servei de Neonatologia de l'Hospital 12 d'octubre i professora associada de Pediatria a la Universitat Complutense de Madrid.

Resum:
S'aprèn a parlar intraúter, a partir de les 34 setmanes de gestació, escoltant la veu materna. La veu materna és la guia essencial per al desenvolupament del llenguatge. El màxim desenvolupament de les vies del llenguatge passa abans dels 6 mesos de vida. L'exposició en aquest període crític a llenguatge ric i ben estructurat és essencial per a un desenvolupament adequat i un bon llenguatge. La lectura de contes des de les etapes precoces de la vida compleix aquesta funció dexposició a un llenguatge de qualitat ia més genera temps compartits entre mare, pare i nadó de bona qualitat. En concret es generen neurosincronies similars a les que ocorren intrauter. Aquesta exposició precoç als contes es relaciona amb bons resultats acadèmics i millor desenvolupament del llenguatge. La lectura compartida és la millor opció per “nutrir” el llenguatge.

Amfitrions: Dr. Felix Castillo Salinas, cap de Servei de Neonatologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i professor associat de Pediatria a la Universitat Autònoma de Barcelona / Dra. Fátima Camba Longueira, cap de secció del Servei de Neonatologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron Dr. Cèsar W. Ruiz Campillo, Cap de secció del Servei de Neonatologia, especialment a la Unitat de Cures Intensives Neonatals a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron

Per assistir-hi per Zoom, inscriu-te aquí: https://gencat.zoom.us/j/97803063502

 

 

 

 

 

Activitats relacionades

XIV Jornada de la Societat Catalana d'Atenció i Tractament del Consum del Tabac

23.02.2024 - 08:30
Públic general
Més informació

Defensa de Tesi 'Reverse electron transfer in the ischemic myocardium: role of succinate as a biomarker and modulation by internal and external factors'

23.02.2024 - 11:30
Més informació

Vall d'Hebron Talks by VHIR 'Biomarkers in MS: from CSF to blood'

27.02.2024 - 15:00
Més informació

Curs de formació bàsica d'instructors en simulació

28.02.2024 - 09:00
Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.