Vall d'Hebron Talks 'Investigació bàsica en relació amb la cura del VIH'

 Vall d'Hebron Talks
  Activitat Online —
22/02/2024
22/02/2024 -- De 15:00h a 16:00h
Organitza :
Hospital Universitari Vall d'Hebron
Modalitat: Presencial
Comparteix-lo:

Ponent: Dra. Meritxell Genescà Ferrer, investigadora principal del grup de Recerca de Malalties Infeccioses del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR).

La seva activitat de recerca se centra a estudiar la resposta immunitària contra patògens que entren per les mucoses com el VIH per al desenvolupament de noves teràpies. Les meves àrees d'interès són la millora de les nostres defenses a nivell de teixits que són porta d'entrada de virus i bacteris (com les ITS), així com el desenvolupament de teràpies immunològiques que limitin aquesta infecció.

Resum: en aquest webinar parlarem sobre quin tipus d'estudis a nivell de laboratori s'estan fent per avançar cap a la curació del VIH, destacant les teràpies més avançades i prometedores en aquest sentit, alhora que remarcant les dificultats associades a aquest repte.

Moderadors: 

*Dr. Adrià Curran Fàbregas, metge especialista en Medicina Interna. Des del 2005 treballa al Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. La seva activitat assistencial i de recerca està basada en la infecció per VIH, les infeccions de transmissió sexual (ITS) i la infecció pel virus del papil·loma humà (VPH). També és investigador principal del Grup de Recerca de Malalties infeccioses, Vall Hebron Institut de Recerca.

*Dra. Silvina Magnani, psicòloga de la Unitat de VIH/ITS del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Vall Hebron i del Vall Hebron Institut de Recerca, des de l'any 2010.

*Juanse Hernández, és llicenciat en Filologia Clàssica, president i editor científic sènior de l'entitat comunitària Grup de Treball sobre Tractaments del VIH (gTt-VIH) des de l'any 1997. Membre del Comitè Científic de la Cohort PISCIS i de la Cohort de la Xarxa de Investigació a Sida (CoRIS). Participa de manera activa en la defensa i promoció dels drets de les persones amb el VIH, especialment dels relacionats amb la salut.

Inscriu-te aquí per assistir-hi: https://gencat.zoom.us/webinar/register/WN_XwCvyYt6ROaj8plh-IgE0g

 

Activitats relacionades

XIV Jornada de la Societat Catalana d'Atenció i Tractament del Consum del Tabac

23.02.2024 - 08:30
Públic general
Més informació

Defensa de Tesi 'Reverse electron transfer in the ischemic myocardium: role of succinate as a biomarker and modulation by internal and external factors'

23.02.2024 - 11:30
Més informació

Vall d'Hebron Talks by VHIR 'Biomarkers in MS: from CSF to blood'

27.02.2024 - 15:00
Més informació

Curs de formació bàsica d'instructors en simulació

28.02.2024 - 09:00
Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.