Vall d'Hebron Talks 'Prevenció combinada del VIH: PrEP, PEP i TasP'

 Vall d'Hebron Talks
  Activitat Online —
06/07/2023
06/07/2023 -- De 15:00h a 16:00h
Organitza :
Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron
Modalitat: Online
Comparteix-lo:

Ponents:

Dr. Vicente Descalzo, facultatiu del Servei d'Infeccioses de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i investigador del Grup de Recerca de Malalties Infeccioses del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)

CV: metge internista, adjunt a la unitat ITS-VIH Drassanes Vall d'Hebron. Prèviament he treballat a nivell humanitari i de cooperació internacional, i he tingut experiència col·laborant amb centres comunitaris. A nivell de recerca, he participat en diversos projectes relacionats amb la prevenció del VIH incloent l'estudi de factibilitat de la PrEP i un assaig clínic de vacuna preventiva del VIH.

Dra. Patricia Álvarez López, metgessa especialista en Medicina Interna. La seva activitat assistencial e investigadora actual es desenvolupa en el servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron, concretament en l'àrea de VIH i infeccions de transmissió sexual (ITS). Realitzo la meva labor assistencial a la Unitat de VIH de l’hospital i a la Unitat de ITS del Centre de Malalties Transmissibles Drassanes, on s'ofereix atenció per el diagnòstic i tractament d'infeccions de transmissió sexual i seguiment de usuaris de profilaxi pre-exposició (PrEP). Les meves principals àrees d'interès i recerca són la infecció per VIH (prevenció, diagnòstic i tractament), les hepatitis víriques i les infeccions de transmissió sexual. 

Resum: durant molt de temps, els únics mètodes coneguts per a la prevenció del VIH van ser els de barrera (preservatiu masculí i femení). Encara que aquests mètodes tenen una alta eficàcia, calen altres estratègies que reforcin la prevenció. En primer lloc, el diagnòstic i el tractament precoç de les persones que viuen amb VIH és fonamental per aconseguir la indetectabilitat i per tant la intransmissibilitat del virus a les seves parelles sexuals. D'altra banda, les persones que són negatives al VIH, però que presenten un risc considerable d'infecció, poden accedir a una profilaxi amb antiretrovirals. Aquest tipus de profilaxi es divideix en dues modalildats: preexposició (PrEP) i postexposició (PEP). La disponibilitat de diferents opcions facilita que l'individu accedeixi a aquella que li pugui ser més convenient, i així s'aconsegueixi més eficaçment la prevenció de la infecció."

*Dr. Adrià Curran Fàbregas, metge especialista en Medicina Interna. Des del 2005 treballa al Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. La seva activitat assistencial i de recerca està basada en la infecció per VIH, les infeccions de transmissió sexual (ITS) i la infecció pel virus del papil·loma humà (VPH). També és investigador principal del Grup de Recerca de Malalties infeccioses, Vall Hebron Institut de Recerca.

*Dra. Silvina Magnani, psicòloga de la Unitat de VIH/ITS del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Vall Hebron i del Vall Hebron Institut de Recerca, des de l'any 2010.

*Juanse Hernández, és llicenciat en Filologia Clàssica, president i editor científic sènior de l'entitat comunitària Grup de Treball sobre Tractaments del VIH (gTt-VIH) des de l'any 1997. Membre del Comitè Científic de la Cohort PISCIS i de la Cohort de la Xarxa de Investigació a Sida (CoRIS). Participa de manera activa en la defensa i promoció dels drets de les persones amb el VIH, especialment dels relacionats amb la salut

Assistència: https://gencat.zoom.us/j/93947957317

Activitats relacionades

Curs d'especialista en gestió administrativa d'Assaigs Clínics (CTA)

Virtual
05.10.2023 - 09:00
Més informació

Vall d'Hebron Talks by VHIR 'Microfluidic Systems for In Vitro Simulation of Heterogeneous Glioblastoma Tumors: Unveiling Complex Tumor Responses'

05.10.2023 - 15:00
Més informació

Jornada 'Violència sexual en la infància i l'adolescència en l'àmbit de l'esport i el lleure'

Auditori 1899 (Spotify Camp Nou) c/ d’Arístides Maillol, s/n, 08028 Barcelona (Accés 15)
05.10.2023 - 08:30
Professionals de l’àmbit esportiu, del lleure i l’educació que treballin amb infants i joves de tota Catalunya.
Més informació

Defensa de Tesi ' Differential phenotype of jejunal enteric glial cells in diarrhoea-predominant irritable bowel syndrome with and without bile acid diarrhoea. The impact of bile acids on the intestinal epithelial barrier and glial cell biology'

06.10.2023 - 11:30
Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.