Webinar en Salut Mental "La revolució Psicodèlica - Psicoteràpia assistida amb psicodèlics en el tractament psiquiàtric"

 
  Activitat Online —
23/01/2023
23/01/2023 -- De 14:00h a 15:00h
Organitza :
Recerca Vall d'Hebron
Modalitat: Online
Comparteix-lo:

Ponent: Dr. Óscar Soto Angona, Psiquiatra, Servei de Psiquiatria de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i investigador Predoctoral del grup de Recerca de salut mental i addiccions del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)

Els psicodèlics són substàncies que tenen la capacitat d'induir estats alterats de consciència, i semblen tenir un gran potencial com a possibles tractaments per a trastorns mentals resistents a altres abordatges. En aquest webinar, donarem una perspectiva històrica, parlarem sobre el mecanisme d'acció i explicarem les indicacions i l'evidència científica actual sobre la seva eficàcia i aplicació. També descriurem les diferents línies de recerca desenvolupades a l'Hospital Vall d'Hebron.

El Dr. Soto-Angona és metge psiquiatre. Graduat en Medicina per la Universitat de Valladolid, es va formar com a psiquiatre a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Actualment treballa al Programa de Depressió Resistent a l'Hospital Vall d'Hebron i com a investigador a l'Institut de Recerca Vall d'Hebron, en el marc d'una beca Río Hortega de l'Institut de Salut Carlos III. També és candidat doctoral per la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva investigació se centra en l'ús de noves teràpies per a diferents trastorns mentals, especialment la teràpia assistida amb psicodèlics i la psicoteràpia augmentada.

Modera: Dra. Mar Baz Montero, psiquiatra del Servei de Psiquiatria de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i  investigadora del grup de Recerca de salut mental i addiccions del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)

Activitat Online, registre: https://app.livestorm.co/vhir/webinar-salut-mental

Activitats relacionades

Vall d'Hebron Talks 'Migranya, cefalea en agrupaments i neuràlgia: és el mateix, o no?'

Activitat Online
04.10.2023 - 15:00
Més informació

Curs d'especialista en gestió administrativa d'Assaigs Clínics (CTA)

Virtual
05.10.2023 - 09:00
Més informació

Vall d'Hebron Talks by VHIR 'Microfluidic Systems for In Vitro Simulation of Heterogeneous Glioblastoma Tumors: Unveiling Complex Tumor Responses'

05.10.2023 - 15:00
Més informació

Jornada 'Violència sexual en la infància i l'adolescència en l'àmbit de l'esport i el lleure'

Auditori 1899 (Spotify Camp Nou) c/ d’Arístides Maillol, s/n, 08028 Barcelona (Accés 15)
05.10.2023 - 08:30
Professionals de l’àmbit esportiu, del lleure i l’educació que treballin amb infants i joves de tota Catalunya.
Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.