Webinar "Obesity week-Parlem de la pandèmia del segle XXI: l'Obesitat- Una malaltia crònica i recurrent"

 
  Activitat Online —
02/11/2022
02/11/2022 -- De 15:00h a 16:00h
Organitza :
Campus Vall d'Hebron
Modalitat: Online
Comparteix-lo:
Webinar "Parlem de la pandèmia del segle XXI: L'Obesitat- Una malaltia crònica i recurrent"

L'obesitat és la pandèmia del segle XXI. A Espanya aproximadament el 25-30% de la població pateix obesitat i més del 50% sobrepès, en totes les etapes de la vida. L'obesitat és la 4a causa independent de mort, és la porta d'entrada de les malalties cròniques no-comunicables, com ara la diabetis tipus 2, malaltia coronària, càncer, malaltia mental. Cada any l'obesitat suposa gastar 7% dels pressupostos de cada país a Europa i un altre 8,4% en les malalties relacionades amb aquesta. Tot i això, tot i això, l'obesitat sempre ha estat minimitzada en tots els plans de salut, castigada i estigmatitzada, poc compresa perquè es considera "condició" i no "malaltia".

En aquesta webinar us proposo un canvi de paradigma: “VEURE” l'obesitat tal com és: una malaltia crònica i recurrent. És una malaltia del teixit adipós i no es defineix pel nombre de quilos o l'IMC. A més, les persones que la pateixen no en tenen la culpa encara que per l'estigmatització de la societat pensen que sí. Es mereixen el mateix respecte, recursos i atenció per part del sistema sanitari que qualsevol altre pacient que pateix una malaltia crònica no comunicable.
"Menjar molt: símptoma de la malaltia NO causa"

Webinar a càrrec de la Dra. Andreea Ciudin, facultativa del servei de endocrinologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i investigadora principal del grup de recerca de Diabetis i metabolisme del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)

Inscriu-t'hi

Activitats relacionades

IV Curs de Trasplantament Hepàtic Split: Aspectes Teoricopràctics

06.03.2024 - 09:00
Més informació

Defensa de Tesi 'Estudi pilot sobre el registre neurofisiològic per a la identificació d'arrels trigeminals durant la rizotomia per radiofreqüència en la neuràlgia del trigèmin'

06.03.2024 - 11:30
Més informació

Vall d'Hebron Talks by VHIR 'Unveiling new targets for melanoma treatment involved in the prevention of BRAFV600E-induced cell arrest'

06.03.2024 - 12:00
Més informació

Curs 'Actualització en el diagnòstic i tractament de les malalties digestives'

07.03.2024 - 09:00
Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.