Webinar VHIR - Dra. Susana Otero "Preparación y respuesta a la pandemia COVID-19: experiencia del Hospital Vall d’Hebron"

 
  On line —
20/05/2020
20/05/2020 -- De 16:00h a 17:00h
Organitza :
Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)
Modalitat: Presencial
Comparteix-lo:

Dra. Susana Otero, Epidemiòloga, Investigadora principal del grup de recerca en Epidemiologia i Salut Pública del VHIR-Epidemiòloga, Metge adjunt del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia (Hospital Vall d’Hebron) 

"Preparación y respuesta a la pandemia COVID-19: experiencia del Hospital Vall d’Hebron"

inscripció gratuïta:  https://vhc.cat/Webinar_Recerca_Susana_Otero

Es farà una descripció de quina ha estat l'estratègia de l'hospital per afrontar el repte ocasionat per l'augment de demanada assistencial que ha comportat l'epidèmia Covid des de que va començar la transmissió comunitària al nostre entorn. Es detallaran les principals accions dutes a terme en quatre àmbits: capacitat assistencial, prevenció i control de la infecció a nivell hospitalari, vigilància epidemiològica i comunicació.

Trajectòria Professional
De 2004 a 2008 va seguir el programa de formació per a metges en medicina preventiva i salut pública a l’Hospital Vall d’Hebron. L’any 2007 va treballar com a consultora a la Panamerican Health Organization, WHO (Washington DC).

L’any 2008 es va incorporar al Cemcat com a coordinadora del projecte Epidemiologia de l’Esclerosi Múltiple a Catalunya (Epidemcat) i donant suport metodològic i estadístic a la recerca clínica. L’any 2016 es va doctorar en Metodologia de la Recerca Biomèdica i Salut Pública (Universitat Autònoma de Barcelona, UAB). De 2011 a 2013 va col·laborar amb l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya per al desenvolupament de la Guia de pràctica clínica sobre l’atenció a les persones amb esclerosi múltiple. Posteriorment, va coordinar l’European ECTRIMS-EAN clinical practice guideline on the pharmacological management of people with Multiple Sclerosis. A l'any 2016 es va incorporar com a metge adjunt al Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia, específicament en la Unitat d'atenció al viatger i en la Unitat de vacunació de pacients d'alt risc. És professora associada de la facultat de medicina de la UAB.

Projectes / Línies de recerca / Interessos
Epidemiologia descriptiva de l’Esclerosi Múltiple (incidència, prevalença, comorbiditat)
Estudi dels factors de risc, pronòstics i de resposta al tractament associats a l’Esclerosi Múltiple
Medicina basada en l’evidència: desenvolupament de guies de pràctica clínica
Inmunogenicidad i seguretat vacunal en pacients inmunodeprimits


Amfitrio:Dr. Juanjo González López, Unitats d'Identificacions, Antibiogrames i Vigilància de la Multirresistència |  Laboratori de Recerca | Servei de Microbiologia. Vall d’Hebron. Barcelona Hospital Campus. jjgonzal@vhebron.net

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.