Webinar VHIR Pere Canals. Fòrum d'Intel·ligències Artificials

 
  Online —
17/12/2020
17/12/2020 -- De 16:00h a 17:30h
Organitza :
Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)
Modalitat: Presencial
Comparteix-lo:

Webinar VHIR Pere Canals Fòrum d'Inteligències Artificials – Segmentació vascular amb Deep Learning: obrint noves possibilitats en la investigació en Ictus.

Speaker: Pere Canals, Reserch Engineer at Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) - Stroke Unit

Resum: Dins del món del Machine Learning (ML), el Deep Learning (DL) ens permet aportar solucions extremadament complexes a problemes que fins fa poc inevitablement requerien intel·ligència humana o fins i tot eren pràcticament inabordables. En el nostre cas, hem entrenat una xarxa neuronal completament convolucional (U-Net) per a la segmentació de l’arbre arterial en el tronc superior, des de l’arc aòrtic fins a les artèries cerebrals, a partir d’imatges angiogràfiques de tomografia computada (CTA) de pacients d’ictus isquèmic. Introduirem els mecanismes que permeten l’aprenentatge de les xarxes neuronals profundes i parlarem sobre el paper de les dades en el DL utilitzant experiments que hem desenvolupat en la nostra recerca. Presentarem els nostres resultats i acabarem discutint com el ML pot ajudar-nos a dissenyar aplicacions amb valor clínic en el context de l’Ictus.

CV: Pere Canals és un investigador predoctoral en el Grup de Recerca en Ictus del VHIR, en el camp d'anàlisi d'imatge mèdica i visió per computador. És graduat en enginyeria física el 2018 (UPC), i té un màster en enginyería biomèdica obtingut el 2020 (UB-UPC). El febrer del 2019 es va vincular amb la Unitat d'Ictus de l'Hospital Vall d'Hebron on va començar a fer recerca en impressió 3D per al desenvolupament de models neurovasculars per a simulació, i més recentment en el camp de la intel·ligència artificial aplicada a l'anàlisi d'imatge mèdica. Durant el programa de màster, una estada a la universitat d'enginyeria TU Delft (Països Baixos) li va permetre endinsar-se en el món del Deep Learning, en el que ha desenvolupat la tèsis de màster dins de la seva activitat al VHIR sobre l'aplicació d'algoritmes de Deep Learning per la segmentació vascular. Prèviament, va tenir la oportunitat de desenvolupar el treball de fi de grau a l'escola tècnica Technion de Haifa (Israel), on la recerca que va portar a càrrec li va permetre publicar els seus dos primers articles científics.

 

Inscriu-te aquí

 

 La inscripció és gratuïta

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.