Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
La Dra. Ana Oaknin
Les dades publicades avui mostren una mitjana de supervivència general de 32,1 mesos en pacients que van rebre atezolizumab més bevacizumab i quimioteràpia enfront dels 22,8 mesos en pacients que van rebre l'opció estàndard de tractament.
Les pacients amb càncer de coll uterí metastàtic, recurrent o persistent no susceptible de ser tractades amb cirurgia o radioteràpia tenen un pronòstic molt pobre. El tractament estàndard de primera línia en aquest escenari és la combinació de quimioteràpia cisplatí/paclitaxel més l'antiangiogènic bevacizumab l'aprovació del qual es va basar en els resultats de l'estudi GOG240 amb una mitjana de supervivència general de 17 mesos i una supervivència lliure de progressió de 8,2 mesos.
L'assaig clínic de fase 3 BEATcc liderat per la Dra. Ana Oaknin, oncòloga mèdica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, cap del Grup de Neoplàsies Ginecològiques del VHIO i investigadora del Grup Espanyol de Recerca en Càncer d'Ovari (GEICO) compara els resultats d’afegir el fàrmac atezolizumab, un inhibidor del punt de control immunitari PD-L1, al tractament estàndard que combina bevacizumab (un fàrmac dirigit contra l'angiogènesi, la formació de vasos sanguinis que permeten a les cèl·lules tumorals nodrir-se i proliferar) amb quimioteràpia amb els resultats del règim estàndard.
Aquest assaig internacional va incloure 410 pacients amb càncer de cèrvix avançat metastàtic o recurrent que no haguessin estat tractades prèviament i que no eren susceptibles de ser tractades amb cirurgia o radioteràpia. Els resultats de l’estudi es publiquen avui a la revista The Lancet.
Després d'una mitjana de 35 mesos de seguiment de les pacients incloses en l'assaig, la mitjana de supervivència global de les pacients tractades amb immunoteràpia més el tractament estàndard va ser de 32,1 mesos davant dels 22,8 mesos en les pacients tractades únicament amb el tractament estàndard.
Una millora altament significativa segons explica la Dra. Ana Oaknin: “A l'estudi GOG240 que va servir de base per aprovar l'actual tractament estàndard menys del 40% de les pacients van sobreviure als dos anys. Mentre que en l'assaig BEATcc, el 60% de les pacients que van rebre immunoteràpia juntament amb bevacizumab i el tractament de quimioteràpia estaven vives als dos anys”.
Als resultats de l'assaig BEATcc també es van observar millores significatives en la supervivència lliure de progressió (el temps que triga a tornar a créixer el tumor després de començar el tractament) que va ser de 13,7 mesos en les pacients tractades amb la combinació experimental davant de 10,4 mesos de les pacients que van rebre la combinació estàndard.
L'assaig BEATcc és el primer que estudia afegir immunoteràpia un fàrmac anti-PD-L1 al règim estàndard basat en bevacizumab (obligatori per a totes les pacients) i quimioteràpia basada en platí.
“En conclusió” afirma la Dra. Ana Oaknin “afegir immunoteràpia, en aquest cas l'anti-PDL-1 atezolizumab, al tractament estàndard basat en bevacizumab i quimioteràpia, atès el gran impacte que té en la supervivència global de les pacients hauria de ser considerat una nova opció de tractament de primera línia per a les pacients amb càncer de cèrvix metastàtic o recurrent després de ser aprovat per les agències reguladores”.
Els resultats de l'assaig BEATcc que ara es publiquen a la revista The Lancet, van ser inicialment seleccionats com a late-breaking data al Congrés de la Societat Europea d'Oncologia Mèdica (ESMO) celebrat a Madrid entre el 20 i el 24 d'octubre i han estat presentats per la Dra. Ana Oaknin a la sessió plenària virtual d'ESMO del passat 3 de novembre.
La mitjana de supervivència global de les pacients tractades amb immunoteràpia més el tractament estàndard va ser de 32,1 mesos.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.