Berta Gibert, resident de MFiC: “Tinc clar que jo vull ser metgessa de família, ni per prestigi ni per descart, sinó per desig”

En la primera sessió de les #ICStalks, el metge de família Albert Planes, ha representat el plaer i significat de ser professionals de l’Atenció Primària, l’essència de l’especialitat i la necessitat de la seva fortalesa pel valor que aporta a la salut de la societat.

14/04/2022

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Atenció Primària, l’Institut Català de la Salut ha estrenat un nou cicle de conferències adreçades als i a les joves residents de medicina i infermeria de família i comunitària, les #ICStalks Futur. La primera sessió s’ha basat en una representació teatral, adaptada i interpretada per Albert Planes, metge de família de l’EAP Santa Eugènia de Berga, expresident de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC) i de la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (SemFYC) i director de la revista científica AMFsemFYC. En aquesta, s’ha posat sobre la taula el plaer i significat de ser professionals de l’Atenció Primària, l’essència de l’especialitat i la importància del valor que aporta a la salut de la societat.

Tal com ha destacat Yoseba Cánovas, metge de família de l’EAP Passeig de Sant Joan de Barcelona i nou responsable de Docència de la Direcció Assistencial d’APiC de l’ICS, "els i les residents sou protagonistes d'aquest cicle de conferències perquè totes i tots vosaltres sou qui representareu els valors de l'atenció primària en aquest futur proper".

L’acte ha finalitzat amb un debat i un torn obert de preguntes en què s’ha debatut sobre els valors essencials de l’atenció primària. S’han compartit històries inspiradores com la de la Berta Gibert, resident de tercer any de medicina familiar i comunitària a l’ABS de Santa Eugènia de Berga, qui ha exposat el perquè de la seva tria de la professió. "Tinc clar que jo no vull ser metgessa de família ni per prestigi ni per descart sinó per desig i això és el més important".

Al llarg de les diferents sessions dels #ICStalks Futur s’abordaran altres temes com la importància dels determinants socials de la salut i el seu efecte sobre la població a la qual atenem, el sobrediagnòstic i el sobretractament, l’ètica, la recerca i la innovació, l’entorn rural, el vessant internacional de l’atenció primària, la gestió del temps, el benestar emocional, i d’altres temes suggerits per les i els mateixos residents i tutors i tutores.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.