Carme Vallès coordina la primera jornada dels infermers de donació i trasplantament per compartir experiències

La jornada 'Compartint experiències, mirant cap al futur' té com a objectiu visibilitzar el rol de tots els professionals que intervenen en un procés de donació i trasplantament d’òrgans

05/06/2019

Amb el títol ‘Compartint experiències, mirant cap al futur’ avui s’ha celebrat la I Jornada d’Infermeria relacionada amb la Donació i el Trasplantament.  “Sense els equips d’infermeria un procés de donació i trasplantament d’òrgans no seria possible i són professionals que sovint queden amagats, hem procurat visibilitzar el seu rol”, explica la supervisora d’infermeria Carme Vallès, de la Coordinació de Programes de Donació i Trasplantament d’òrgans i teixits.

Al llarg de la jornada s’han analitzat els reptes actuals en el procés de donació d’òrgans i teixits i els nous paradigmes en les tècniques de perfusió en el procés de donació i trasplantament. També han estat objecte de debat les darreres novetats en el procediment ex-viu pulmonar, els dispositius d’assistència ventricular a domicili o els punts crítics en el procediment quirúrgic de l’implant pulmonar, així com la investigació en l’àmbit de la infermeria de donació i trasplantament. “Aquesta jornada, que neix amb ànims d’esdevenir anual, vol ser un punt de trobada i posada al dia per als infermers de donació i trasplantament, oberta a professionals d’altres hospitals”, reflexiona Carme Vallès. En aquesta primera jornada han participat 130 assistents d’arreu de Catalunya.

La humanització i sensibilització del procés de trasplantament i donació també ha tingut el seu espai. Com millorar l’estada a l’UCI pediàtrica dels nens que esperen un òrgan i el concepte de mort i dignitat al final de la vida han estat entre els temes tractats.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.