Celebrem el Dia del Nen Hospitalitzat amb un gran mural i una videoconferència amb Ricky Rubio

Un dibuix de Barcelona, acolorit pels nens ingressats a Vall d’Hebron i una conversa online del jugador de l’NBA amb una pacient pediàtrica han estat les activitats estrella.

12/05/2020

Vall d’Hebron ha celebrat el Dia del Nen Hospitalitzat amb els seus pacients més petits, els familiars i el personal sanitari que els acompanyen durant l’ingrés, en una edició marcada per la pandèmia del coronavirus. Enguany, els nens ingressats a Vall d’Hebron han acolorit un gran mural de Barcelona de sis per dos metres, una donació del dissenyador Javi Royo. Dividit en 140 peces a manera de mosaic, cada nen hospitalitzat a Vall d’Hebron ha pintat diferents fragments del mural, ajudats pel personal sanitari. Al llarg del matí, els pacients pediàtrics de Vall d’Hebron han baixat amb les seves làmines al hall de l’Hospital Infantil de forma esglaonada per completar aquest gran mural. 

Una pacient pediàtrica de Vall d’Hebron també ha tingut ocasió de conèixer al seu ídol, Ricky Rubio. El base dels Phoenix Suns ha xerrat per videoconferència amb la nena, en una animada conversa que ha seguit des d’una tauleta sense moure’s de l’habitació.  Ricky Rubio, que col·labora amb Vall d’Hebron a través de The Ricky Rubio Foundation, s’ha interessat per com han viscut aquests dies.    

La videoconferència amb Ricky Rubio i el gran mural de Barcelona han estat les dues activitats més destacades del Dia del Nen Hospitalitzat a Vall d’Hebron. L’efemèride, que se celebra el 13 de maig perquè va ser en aquesta data quan, l’any 1986, el Parlament Europeu va emetre la resolució de la Carta dels Drets del Nen Hospitalitzat, ha estat marcada enguany per les circumstàncies d’aïllament a causa de la COVID-19.

Vall d’Hebron també ha participat, amb més de 200 hospitals de l’Estat, en els actes promoguts per la Fundació Atresmedia, que en aquesta sisena edició s’han realitzat de forma virtual. El ja tradicional llançament massiu de globus que simbolitzen petons a les portes dels centres sanitaris s’ha transformat a Vall d’Hebron en el repartiment d’un retallable de petons per als pacients pediàtrics. Així mateix, el concert del grup Bombai i la cantant Conchita, Un mar de besos i Un beso redondo s’ha fet online, a través de YouTube: els nens han pogut gaudir-lo en directe a través de tauletes facilitades pel personal sanitari. 

El Dia del Nen Hospitalitzat té per objectiu retre homenatge als pacients pediàtrics i les seves famílies i sensibilitzar la població sobre les conseqüències de  l’hospitalització dels més petits. Així mateix, vol reivindicar els esforços d’humanització que avui dia realitza el personal sanitari dels hospitals per tal de fer més agradable l’ingrés dels nens, amb l’ajut de voluntaris i entitats sense ànim de lucre.

Benestar emocional del nen hospitalitzat durant la pandèmia

Durant la pandèmia de coronavirus, Vall d’Hebron ha treballat per procurar no només la màxima qualitat assistencial sinó també el benestar emocional dels pacients pediàtrics. En el cas dels menors ingressats, sigui per la COVID-19 o altres patologies, han pogut estar acompanyats per un familiar, al qual també s’ha facilitat àpats en cas necessari, per tal que tingués accés a menjar cuinat i minimitzar les sortides del recinte hospitalari. A més, els pacients pediàtrics han rebut informació sobre la importància de les mesures de prevenció de la COVID-19, com ara la higiene de mans, a través de pràctiques i pòsters.

D’audiocontes a missatges amb cor 

Vall d’Hebron ha posat en marxa diverses activitats des del decret de l’estat d’alarma, ja que la tasca habitual tant del personal sanitari com dels 700 voluntaris d’unes quaranta associacions per fer més agradable l’estada a l’hospital s’ha vist restringida. Els pacients pediàtrics de Vall d’Hebron han gaudit, per exemple, dels audiocontes del grup d’actors de doblatge #Coronaveus20, que han enregistrat relats en format digital. 

També han rebut Missatges amb Cor per part de la ciutadania. Es tracta d’una iniciativa que Vall d’Hebron fa de forma conjunta amb Ferrocarrils de la Generalitat per tal de fer arribar dedicatòries, dibuixos i fins i tot passatemps via online als pacients, pediàtrics i adults, que es recuperen a l’hospital. Per Sant Jordi es va lliurar els Missatges amb Cor a pacients pediàtrics en mà. Coincidint amb la Diada, els nens ingressats també van rebre un llibre de regal, van realitzar manualitats i van gaudir dels contes que els explicaven de forma virtual els alumnes d’una escola, en una iniciativa realitzada en col·laboració amb ANINATH (Associació de Nens i Nenes amb Trasplantament Hepàtic). 

Així mateix, els nens ingressats han seguit celebrant aniversaris amb un regal especial i el reconeixement del personal sanitari i els companys de planta.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.