Celebrem el Dia Mundial de la Higiene de Mans, una pràctica clau per garantir una assistència sanitària més segura

El Dia Mundial de la Higiene de Mans de l’OMS té la finalitat de conscienciar i implicar el personal sanitari en la prevenció de les infeccions relacionades amb l’assistència mitjançant aquesta mesura.

05/05/2023

Avui, 5 de maig de 2023, se celebra el Dia Mundial de la Higiene de Mans, impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) des de l’any 2009. En aquest sentit, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron des de fa anys fa una aposta ferma per inculcar la cultura de la higiene de mans entre el personal sanitari. Per això, durant el dia d’avui, uns membres de la Subcomissió d’Higiene de Mans de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron s'han desplaçat per les diferents plantes de l’Hospital repartint informació sobre aquesta pràctica higiènica entre el personal sanitari, així com productes desinfectants de mans, per tal de conscienciar de la importància de fer una bona higiene. També s'ha celebrat entre els i les professionals un concurs amb preguntes relacionades amb la higiene de mans en què el guanyador ha obtingut un regal, un per cada centre hospitalari de Vall d’Hebron. Per altra banda, els nens i nenes ingressats a l’Hospital Infantil han fet dibuixos per conscienciar de la importància de seguir aquesta mesura higiènica.

Per tal de ressaltar la necessitat urgent de salvar vides mitjançant la implementació de les millors cures i prestacions de serveis de la salut, l’eslògan escollit per l’OMS en la Dia Mundial de la Higiene de Mans d’aquest any ha estat '‘Accelerem l'acció entre tothom. SALVA VIDES: renta’t les mans!”. La campanya crida a l’acció a les parts interessades clau: professionals de la salut, pacients i famílies, administradors/es d’instal·lacions, personal de vacunació i al públic en general que poden tenir un paper fonamental per aconseguir una higiene de mans òptima en el punt d’atenció. El punt d’atenció és el lloc on conflueixen tres elements: pacient, professional sanitari i atenció o tractament que implica el contacte amb el o la pacient i/o el seu entorn. Per ser eficaç i prevenir la transmissió de microorganismes infecciosos durant la prestació d’assistència sanitària, la higiene de les mans s’ha de realitzar quan sigui necessària.

Hi ha cinc moments clau per a la higiene de mans dels i les professionals: abans del contacte amb el/la pacient, abans de realitzar una tasca asèptica, després del risc d’exposició a fluids corporals, després del contacte amb el o la pacient i després del contacte amb el seu entorn.

La higiene de mans és una mesura senzilla i eficaç per prevenir les infeccions en l’àmbit sanitari. El Dia Mundial de la Higiene de Mans de l’OMS té la finalitat de conscienciar i implicar el personal sanitari en la prevenció de les infeccions relacionades amb l’assistència mitjançant aquesta mesura. A més, la Subcomissió d’Higiene de Mans de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron vetlla per l’adequat compliment de la higiene de mans entre el personal del centre.  
 
Us proposem que mostreu suport al Dia Mundial a les xarxes socials amb l'etiqueta #DiaMundialHigieneMans.
 

La higiene de mans és una mesura senzilla i eficaç per prevenir les infeccions en l’àmbit sanitari

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.