Celebrem la XXVI edició del Curs de Transport Pediàtric i Neonatal

Es tracta d’un curs de caràcter molt pràctic que se celebra des de 2002 i s’ha exportat a altres països de dins i fora de l’Estat com Portugal i Amèrica Llatina

16/05/2019

L’equip del SEM Pediàtric Vall d’Hebron celebra el curs de Transport Pediàtric i Neonatal del 15 al 17 de maig, dirigit a pediatres i altres metges que atenen nounats i infants que necessiten transport sanitari urgent, així com a personal d’infermeria que treballen en l’àmbit de l’emergència prehospitalària. Segons explica la Dra. Alba Gallardo, de la Unitat de Transport SEM Pediàtric, “es tracta d’un curs de caràcter molt pràctic i aquesta és una de les claus del seu èxit, portem ja 26 edicions, el celebrem dos cops l’any i hem exportat el format a altres llocs de dins i fora de l’Estat, com per exemple Portugal i Amèrica Llatina”.

El XXVI Curs de Transport Pediàtric i Neonatal combina la formació teòrica  amb tallers i simulacions que intenten reflectir la realitat d’aquests professionals amb el màxim de fidelitat.  L’ambulància i els seus aparells, per exemple, protagonitzen els tallers i es fan simulacions d’estabilització del nounat i el pacient pediàtric, de transferència de pacients i de trasllat en ambulància. Des de la seva creació, l’any 2002 de la mà del Dr. Pedro Domínguez, s’ha convertit en una cita de referència en aquest camp.

L’equip del SEM pediàtric Vall d’Hebron ha realitzat uns 11.500 trasllats de pacients en els seus 24 anys de funcionament. La base de Vall d’Hebron va realitzar el seu primer servei l’1 de juliol de l’any 1995: el SEM disposa d’altres dues bases pediàtriques, situades a l’Hospital de Sant Joan de Déu (transport terrestre) i a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (transport aeri en helicòpter).

En l’actualitat, el SEM pediàtric Vall d’Hebron, coordinat pel Dr. Luís Renter, està integrat per nou metges, set infermeres i sis tècnics en emergències sanitàries, que garanteixen aquest servei 24 hores al dia, set dies a la setmana. Tots ells disposen de formació específica i actualitzada, com la que proporciona el XXVI edició del Curs de Transport Pediàtric i Neonatal. “És molt important saber treballar en equip i el concepte d’anticipació, estar capacitat per prendre decisions que ajudin al pacient, propiciïn la seva millora i el treguin de situacions de gravetat extrema”, explica la Dra. Alba Gallardo.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.