Celebrem un acte commemoratiu del segon aniversari de la pandèmia amb el desplegament d’una lona amb el missatge ‘Estimem la vida’ i un espectacle de La Fura dels Baus

Una lona gegant s’ha desplegat des del capdamunt de la torre de l'Hospital Infantil i Hospital de la Dona amb el missatge ‘Estimem la vida’, dirigit a tota la societat, abans de l’espectacle de La Fura dels Baus.

10/03/2022

Vall d’Hebron ha celebrat avui un acte en record del segon aniversari de l’inici de la pandèmia, amb un espectacle de La Fura dels Baus a la plaça Messi al voltant del desplegament d’una lona gegant des del capdamunt de la torre de l’Hospital Infantil i Hospital de la Dona amb el missatge Estimem la vida, dirigit a tota la societat. La lona vol transmetre que a Vall d’Hebron estimem la vida: la nostra feina és vocacional, lluitem dia a dia per atendre els pacients i trobar noves maneres de vèncer les malalties, per millorar, en definitiva, la qualitat de vida de les persones. Una experiència tan dura com la pandèmia ens ha fet prendre consciència de la importància de col·leccionar moments, somriures, de treballar en equip i estimar el que fas. 

L’acte ha arrencat amb l’actuació musical dels grups Milhongos i Straperlo, formats per treballadors i treballadores de Vall d’Hebron. El Dr. Albert Salazar, gerent de Vall d’Hebron, ha dedicat el seu parlament a les víctimes de la pandèmia i els seus familiars, així com a les persones que en l'actualitat pateixen la guerra d'Ucraïna.

Un lluminós vaixell de sis metres ha solcat la plaça Messi, enfront de l’Hospital Infantil i Hospital de la Dona, comandat per La Fura dels Baus. En aquest espectacle, La Fura dels Baus ha volgut retre homenatge a l’esperit dels exploradors, que és el mateix que el dels científics. L’afany de veure-hi més enllà, d’endinsar-se en el que és desconegut, la comparteixen tant els exploradors i exploradores com les persones que investiguen i les que treballen al món sanitari, ha volgut visualitzar l’espectacle. També el fet que tota la ciutadania va dins d’un mateix vaixell. “Hi ha moltes meravelles, però no n’hi ha cap més gran que l’ésser humà”, reflexiona La Fura dels Baus: “Té una inventiva sagaç i sorprenentment inabastable que a vegades s’encamina cap al mal i a vegades cap al bé. Té recursos per a tot i per això el futur no l’agafa mai desprevingut. Només de la mort no s’ha procurat fugida, i no obstant això se les ha sabut enginyar per alliberar-se de malalties incurables”.

L’acte ha comptat també amb l’actuació destacada de la mezzosoprano ucraïnesa Mariya Melnychyn, que ha cantat tres peces musicals, una de les quals en ucraïnès. També ha interpretat Carmen, de Bizet, i la Suite número 2: Montescos i Capuletos del ballet Romeu i Julieta, de Sergéi Prokófiev.

Dos anys després de l’ingrés del primer pacient amb COVID-19 a Vall d’Hebron, l’1 de març de 2020, l’hospital ha atès 7.099 pacients hospitalitzats per COVID-19, arribant a gestionar una mitjana de 45 ingressos diaris en pics com el març de 2020 o, més recentment, 23 ingressos diaris el gener passat.

Si vols més informació sobre la tasca de Vall d’Hebron durant els dos anys de pandèmia, clica aquest enllaç

La lona vol transmetre que a Vall d’Hebron estimem la vida: la nostra feina és vocacional, lluitem dia a dia per atendre els pacients i trobar noves maneres de vèncer les malalties, per millorar, en definitiva, la qualitat de vida de les persones.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.