Cotxes elèctrics per ajudar els nens a afrontar una operació o un tractament contra el càncer

Els nens que s’operin a Vall d’Hebron arribaran al quiròfan en cotxe elèctric. I els nens que reben tractaments oncològics podran relaxar-se i distreure´s amb els cotxes.

13/02/2019

Vall d’Hebron disposarà d’un total de cinc vehicles gràcies a dues donacions d’Autolica Concessionari Oficial Mercedes-Benz i smart, a través de la Barcelona PID Foundation (que ha aportat dos vehicles), i la cadena de supermercats Lidl (que ha donat tres). Amb la seva incorporació com a element de joc i distracció, es pretén millorar el benestar emocional dels nens i les nenes que s’operen o reben tractament oncològic a Vall d’Hebron.

Els infants podran conduir els vehicles ells mateixos o bé estaran teledirigits a través d’un professional del centre sanitari, que conduirà el cotxe a través d’una senzilla aplicació mòbil. L’objectiu és “reduir l’ansietat i la por d’aquests infants en moments difícils, quan deixen els pares i s’endinsen en un món que no coneixen”, explica la Dra. Rocío Cebrián, subdirectora assistencial de Vall d’Hebron. Els dos vehicles que estaran al Bloc Quirúrgic de l’Hospital Infantil Vall d’Hebron són versions del model AMG de Mercedes 6V de color groc. Els ha donat l’empresa Autolica Concessionari Oficial Mercedes-Benz i smart a través de la Barcelona PID Foundation.  

 

Tres cotxes elèctrics per a oncologia pediàtrica

Els tres cotxes elèctrics donats per Lidl es destinaran a oncologia pediàtrica. Ajudaran a relaxar-se i distreure’s als nens que van a la sala de sedació, afronten sessions de radioteràpia o s’han de sotmetre a un TAC. En aquest cas, són rèpliques del model Audi TTRS, de color vermell. Lidl també ha aportat jocs per a aquests infants.

Els vehicles, pensats per a nens d’entre un i sis anys, cuiden fins a l’últim detall i, per a un major realisme, incorporen volant, palanca de marxa cap endavant i endarrere, accelerador al peu i fre elèctric. També emeten llums i sons.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.