Destacada presència de Vall d’Hebron al 44è Congrés Mundial d’Hospitals

El Dr. Albert Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, intervindrà al 44è Congrés Mundial d’Hospitals, que se celebra a Barcelona, per explicar com aprofitar al màxim les xarxes col·laboratives d’hospitals des d’una perspectiva europea.

04/11/2021

Vall d’Hebron comptarà amb una presència destacada al 44è Congrés Mundial d’Hospitals, que se celebrarà del 8 a l’11 de novembre a Barcelona amb un format híbrid, presencial i telemàtic, i que està organitzat per la Federació Internacional d’Hospitals i la Unió Catalana d’Hospitals.  Professionals de Vall d'Hebron presentaran prop de vint abstracts i participaran com a ponents al congrés, que se celebra des del 1929 i que en aquesta edició donarà cita a més de 1.500 professionals. El 44è Congrés Mundial d’Hospitals és un fòrum mundial en el qual s’abordarà, com un dels temes principals, com la pandèmia de la COVID-19 ha accelerat la necessitat de transformar els sistemes de salut per millorar l’atenció a les persones.

El Dr. Albert Salazar, gerent de Vall d’Hebron, reflexionarà el dilluns 8 de novembre sobre com aprofitar al màxim les xarxes col·laboratives d’hospitals des d’una perspectiva europea en el marc d’una sessió interactiva dirigida per l’Aliança d’Hospitals Universitaris Europeus (EUHA, per les seves sigles en anglès) i l’Organització Europea d’Hospitals Infantils (ECHO). En aquesta sessió s’analitzaran les oportunitats per a les institucions sanitàries de formar part d’aliances transfrontereres com l’EUHA, de la qual Vall d’Hebron és membre, i com se’n beneficien els pacients d’aquest intercanvi de coneixement, per exemple, els que pateixen malalties poc freqüents. El Dr. Albert Salazar debatrà a la sessió amb el Dr. Manel del Castillo Rey, director gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, el Dr. Jose Valvarde, Oficial de Polítiques de la Comissió Europea, i el Dr. Fernando Seoane, responsable de l’Acadèmia de Transformació Sanitària del Karonlinska Institutet.

L’European University Hospital Alliance és una aliança formada pels hospitals universitaris més grans d’Europa que treballen en col·laboració per millorar els resultats dels pacients d’avui i de demà. Es va fundar l'any 2017 amb el compromís de compartir la seva experiència en salut, investigació i educació. Cadascun dels membres és un hospital universitari líder dins del seu país amb una capacitat de més de 1.000 llits. Són centres de referència nacionals i, en conjunt, abasten el 100% de les Xarxes Europees de Referència (ERN) existents. A més, tots els membres de l'Aliança tenen instituts d'excel·lència en recerca i estan associats a una universitat. El Dr. Albert Salazar és el president de l’Aliança Europea d’Hospitals Universitaris des del 10 de juny per un període de sis mesos.

Més de vint abstracts presentats pels professionals de Vall d’Hebron

D’altra banda, la Dra. Soledad Romea, directora de Qualitat, Processos i Innovació de Vall d’Hebron, presentarà ‘Transformant el model de pràctica clínica i gestió de la qualitat: l’experiència de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron’ el dijous 11 de novembre. María Gutiérrez-San Miguel, responsable de la Unitat de Processos de la direcció de Qualitat, Processos i Innovació, exposarà el dimecres 10 de novembre les línies principals sobre el tema: ‘Fer que les demandes de consultes per a pacients ambulatoris i la capacitat de l’hospital es trobin’.

Altres intervencions seran les de la Dra. Yolima Cossio, directora de Sistemes d’Informació de Vall d'Hebron, que analitzarà la ‘Transformació Digital i de Dades cap a una millor atenció al pacient’ el dilluns 8 de novembre i, juntament amb María Gutiérrez-San Miguel, l’ ‘Atenció sanitària basada en valors: un enfocament centrat en el pacient real’. El Dr. Josep Tabernero, cap d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i director del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), que analitzarà el model de Vall d’Hebron en recerca d’alt valor combinant l’experiència d’un hospital universitari amb un centre especialitzat en càncer.

Així mateix, el Dr. Santiago Ramon y Cajal, cap d’Anatomia Patològica, i el Dr. Jordi Temprana, patòleg, participaran el dilluns 8 de novembre en una xerrada sobre la transformació de la xarxa digital dels departaments d’anatomia patològica de l’Institut Català de la Salut (ICS). El Dr. César Llorente, coordinador de la Unitat de Suport a l’Acreditació de Vall d’Hebron, explicarà el dijous 11 de novembre les línies mestres del ‘Model d’avaluació del pla de resposta enfront de la pandèmia de COVID-19 en un hospital de tercer nivell’, millor article publicat el 2020 per la revista ‘Journal Of Healthcare Quality Research’, de la Societat Espanyola de Qualitat Assistencial (SECA).

Altres intervencions al 44è Congrés Mundial d’Hospitals seran les del Dr. Jesús Martínez, coordinador de la Unitat de Seguretat de Pacients, que exposarà l'11 de novembre les línies mestres del desplegament de l’estratègia en seguretat de Vall d’Hebron; Victoria Valls, project manager de la Unitat d’Innovació, que parlarà el dimecres 11 de novembre del concurs Jo Innovo; i el Dr. Oriol Roca, intensivista, que participarà el dilluns 8 de novembre en una xerrada sobre acceleració pràctica i sostenibilitat en la innovació sanitària en temps de COVID-19.

La Dra. Marta Rubiera, de neurologia, reflexionarà el dijous 11 de novembre sobre el canvi cultural de mesurament de resultats per tal de millorar l’atenció dels pacients que pateixen accidents cerebrovasculars, i Isabel Claveria, infermera del Centre de Salut Internacional i Malalties Transmissibles Drassanes-Vall d'Hebron reflexionarà sobre el Programa Cuidador Expert Catalunya en la malaltia de Chagas.

Consulta el programa del 44è Congrés Mundial d’Hospitals

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.