Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
Aquest estudi, que inclou 184.765 pacients, és el més gran realitzat fins ara en el camp de la relació entre el consum de cànnabis i les patologies mentals com l’esquizofrènia. El treball desvetlla 16 noves regions genètiques que predisposen al consum de cànnabis al llarg de la vida. Els experts demostren que un 24% de la base genètica que predisposa a consumir cànnabis és compartida amb la base genètica de l’esquizofrènia. L’estudi assenyala que les persones que pateixen esquizofrènia presenten més risc de consumir cànnabis.
Un estudi internacional amb participació de professionals del Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari ha desvetllat 16 noves regions genètiques que predisposen al consum de cànnabis al llarg de la vida. El treball, que publica la revista Nature Neuroscience, també demostra que un 24% de la base genètica que predisposa a consumir cànnabis és compartida amb la base genètica de l’esquizofrènia.
Aquest treball quintuplica el nombre de persones participants respecte a l’anterior estudi més gran realitzat sobre la relació entre el consum de cànnabis i patologies mentals com l’esquizofrènia. Es tracta d’una investigació internacional en la qual s’han analitzat mostres de 184.765 pacients. Com explica la Dra. Marta Ribasés, investigadora principal del grup de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), “aquest estudi ha desvetllat 16 noves regions genètiques implicades en la vulnerabilitat a consumir cànnabis, un fet molt important per conèixer les bases genètiques de l’ús d’aquesta substància. Per tant, el treball confirma que hi ha un component genètic implicat en el fet de consumir cànnabis al llarg de la vida”. Fins ara, només es coneixien dues regions genètiques relacionades amb el consum de cànnabis. “El fet que aquest nou treball aporta 16 noves regions és una pas endavant molt important”, remarca la Dra. Ribasés.
Consum de cànnabis i esquizofrènia
Una altra derivada molt rellevant de l’estudi és que els experts han estudiat la correlació entre la càrrega genètica que predisposa al consum de cànnabis al llarg de la vida i l’esquizofrènia. La principal conclusió, afegeix la Dra. Ribasés, “és que es confirma que la relació entre el consum de cànnabis i l’esquizofrènia està en part determinada per una base genètica compartida. Un 24% de la base genètica que predisposa a consumir cànnabis és compartida amb la base genètica de l’esquizofrènia. L’estudi indica que les persones que pateixen esquizofrènia presenten més risc de consumir cànnabis”.
D’altra banda, l’estudi també mostra una correlació genètica entre la vulnerabilitat al consum de cànnabis al llarg de la vida i el consum d’alcohol o tabac i el TDAH (trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat).
Aquestes descobertes, assenyala el Dr. Josep Antoni Ramos-Quiroga, cap del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i investigador principal del grup de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del VHIR, “ens ajudarà a conèixer millor la relació entre el consum de cànnabis i patologies mentals tan greus com l’esquizofrènia, i, per tant, a desenvolupar tractaments individualitzats”.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.